Kultúra

FOTO: V centre Bratislavy môžete spoznať kultúru aj kuchyňu exotickej Indie

Prvý Indický festival ponúka prehliadka oblečenia sárí, hru na sitare, jogu či magickú mandalu zo živých kvetov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: V centre Bratislavy môžete spoznať kultúru aj kuchyňu exotickej Indie
6
Galéria
Zdroj: TASR

Na Hviezdoslavovom námestí môžete dnes (nedeľa 23. septembra) až do 20:00 hod. obdivovať prehliadku oblečenia sárí, hru na sitare, jogu či magickú mandalu zo živých kvetov.

Farby a vône

Na 1. Indickom festivale v Bratislave možno spoznať pestrú kultúru, kuchyňu aj históriu exotickej Indie. Najfarebnejšia je sárí šou, kde sa okrem pôvodných nositeliek v tradičnom indickom odeve predstavia aj slovenské ženy a deti. Nevšedný je aj spev mantier indickej jogínky Jaiwanti, vystúpenie tanečníka a jogína z Indie Senthila Kumara či tanec a la Bollywood, s ktorým sa na javisku predstavia slovenské tanečnice Lýdia Madhuri a Elena Repka.

Na tradičnom hudobnom nástroji sitare zahrá Vladimír Nikulin, indickú poéziu Bhagavadgítu v preklade prednesie herec Štefan Bučko.

„Rozhodne najvtipnejšie bude vystúpenie výtvarníka, karikaturistu, spisovateľa, filmára, cestovateľa a nášho čestného člena Ivana Popoviča so synom Dávidom Popovičom,“ informuje Božena Volková z India klubu, ktorý si pripomína svoje 35. výročie.

V programe sú aj tanečné workshopy, maľovanie rúk henou či lekcie jednoduchých jogových cvičení v stane. Nebudú chýbať stánky s indickým tovarom a občerstvením.

Festival organizuje India klub s bratislavským Starým Mestom a veľvyslanectvom In­die.

Indický festival
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM