Kultúra

Festival Hory a mesto: Do Bratislavy smerujú špičkové filmy svetového formátu

Hlavná časť festivalu ponúka 50 súťažných filmov, z nich 14 je slovenských. Novou je sekcia Snowkiting, kde štyri filmy predstavia mladý adrenalínový šport.

Ilustračný obrázok k článku Festival Hory a mesto: Do Bratislavy smerujú špičkové filmy svetového formátu
5
Galéria
Zdroj: Hory a mesto

Medzinárodný festival horského filmu a dobrodružstva Hory a mesto 2018 opäť ponúkne množstvo zážitkových filmov a osobných stretnutí s ich aktérmi a tvorcami.

Voda, sneh a ľad

Spolupráca kanadského Vancouver International Mountain Film Festival (VIMFF) a festivalu Hory a mesto tvorí neoddeliteľnú súčasť slovenského festivalu. Vďaka nej prichádzajú na Slovensko filmy svetového formátu – či už patria medzi porotou ocenené alebo divácky atraktívne.

Sú medzi nimi filmy celovečerné, krátke, poetické, dramatické, vtipné, animované, všetky v slovenskej premiére. Jedným z najväčších úlovkov je nepálsky film ovenčený Grand Prix Posledný zberač medu o zberačovi halucinogénneho medu divokých včiel z prostredia hôr v nepálskej džungli. Festival ponúkne dovedna takmer 50 filmov. Novinkou je sekcia Snowkiting, ktorá predstavuje relatívne nový adrenalínový šport.

Medzinárodný festival horského filmu a dobrodružstva Hory a mesto sa uskutoční od 21. do 25. marca 2018 v nových priestoroch – v Bory Mall s kinami CINEMAX.

„Hory a mesto premietne mnoho filmov, ktoré síce neboli ocenené, ale mali veľký divácky úspech. Uvedieme veľa filmov z polárnych oblastí alebo z oblastí vysokých hôr, či už sú to lezecké, bežecké filmy, bicyklové alebo vodácke, alebo s tematikou horskej kultúry. Mnohým z týchto filmov tento rok dominuje voda, sneh, mráz a ľad,“ povedala projektová manažérka festivalu Natália Bokníková.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM