Správy Správy

Experti finišujú s obchvatom Bratislavy, výsledky majú mať v najbližších dňoch

Tím expertov finišuje s posúdením všetkých aspektov prípravy projektu obchvatu Bratislavy a jeho parametrov. Ich výstupy očakáva ministerstvo dopravy v najbližších dňoch.

Ilustračný obrázok k článku Experti finišujú s obchvatom Bratislavy, výsledky majú mať v najbližších dňoch
Zdroj: Dnes24.sk

„Ak experti nenájdu v projekte žiadne závažné pochybenia alebo nedostatky, minister Roman Brecely (#Sieť) je pripravený projekt podporiť,“ konštatovala hovorkyňa ministerstva Karolína Ducká.

Brecely vytvoril tím expertov, aby posúdil doterajší priebeh prípravy obchvatu Bratislavy. Úlohou tímu je prejsť všetky body projektu od úvodnej štúdie uskutočniteľnosti až po schválenie koncesnej zmluvy.

Minister považuje obchvat za zmysluplný projekt, ale podľa Duckej nechce podceniť žiadny aspekt jeho prípravy a považuje za potrebné preskúmať, či tento dlhodobý záväzok neobsahuje skryté úskalia.

Otázka, čo s bratislavským obchvatom, ostala otvorená po Brecelyho predchodcovi Jánovi Počiatkovi (Smer-SD). Za jeho pôsobenia sa rozhodlo o výstavbe cesty tzv. projektom verejno-súkromného partnerstva (PPP) a prebehla aj súťaž, z ktorej vzišlo víťazné konzorcium na čele so španielskou firmou Cintra. Výsledok potvrdila aj vtedajšia vláda. Zmluva na výstavbu cesty sa však zatiaľ nepodpísala.

Čítajte viac: Časť financií na stavbu obchvatu môže ísť aj z eurofondov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM