Správy

Európsky týždeň športu opäť rozhýbal školy v kraji. Zapojilo sa viac ako 16-tisíc žiakov

Na školách v Bratislavskom kraji sa uskutočnila veľká medziškolská súťaž pod názvom „Európsky týždeň športu na školách Bratislavského kraja“.

Ilustračný obrázok k článku Európsky týždeň športu opäť rozhýbal školy v kraji. Zapojilo sa viac ako 16-tisíc žiakov
6
Galéria
Zdroj: internet

Organizátorom bol Bratislavský samosprávny kraj (BSK), ktorý tak už druhýkrát podporil Európsky týždeň športu, ktorý sa konal od 10. do 17. septembra.

„Takúto súťaž na školách považujem za veľký prínos, pretože ukazuje žiakom, ako sa dá aktívne tráviť voľný čas. Propaguje pohyb, šport a zdravý životný štýl, aby si ich osvojili a stali sa súčasťou ich života,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo.

Do súťaže sa prihlásilo 61 škôl

Do veľkej medziškolskej súťaže sa aktívne zapojilo viac ako 50 škôl z celého regiónu, pre ktoré boli pripravené rôznorodé pohybové a športové aktivity v trvaní minimálne 20 minút.

Žiaci si spolu s pedagógmi a rodičmi mohli „vyšportovať“ poukazy na nákup športových pomôcok v hodnote 375 eur. V rámci súťaže bude odmenených 10 základných a 10 stredných škôl, ktoré si vďaka výhre budú môcť zakúpiť športové pomôcky od spoločnosti Demi šport.

Tento rok sa do súťaže prihlásilo 61 základných a stredných škôl a do športovania sa zapojilo až 16 199 žiakov z Bratislavské­ho kraja.

„Aktivity školákov boli rôzne. Aerobic, hromadné tance zumby, športové dni, pochody, behy či turnaje rozhýbali žiakov, pedagógov, ale aj rodičov. Cenu by si zaslúžili naozaj všetky zapojené školy, avšak víťazov v každej kategórii môže byť len 10,“ uzavrel Roman Csabay, riaditeľ Odboru školstva, mládeže a športu BSK.

Čítajte aj: Bratislavský kraj testoval športové vlohy a nadanie stredoškolákov

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM