Šport

Bratislavský kraj testoval športové vlohy a nadanie stredoškolákov

Žiaci prešli v testovaní viacerými športovými disciplínami, ktoré sledovali ich fyzické predpoklady na rýchlosť, rovnováhu, silovú či aeróbnu vytrvalosť, alebo pružnosť.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavský kraj testoval športové vlohy a nadanie stredoškolákov
Zdroj: Dnes24.sk

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) testoval v spolupráci s občianskym združením SportAnalytik u stredoškolákov ich športové vlohy a nadanie pre jednotlivé športy. Testovania sa zúčastnilo viac ako 500 žiakov župných škôl, ktorí si vyskúšali osem športových disciplín.

BSK spolu s občianskym združením SportAnalytik od marca do konca mája 2016 testoval žiakov ôsmich škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti BSK. Testovanie malo za úlohu najmä motivovať žiakov k športu a formou odporučení im ukázať desať konkrétnych športových smerov, ktoré sú pre nich vhodné.

Žiaci prešli v testovaní ôsmymi športovými disciplínami, ktoré sledovali ich fyzické predpoklady na rýchlosť, rovnováhu, silovú či aeróbnu vytrvalosť, alebo pružnosť.

Testovania sa zúčastnili gymnazisti z Malaciek, Modry, Pezinka, Senca, zo Školy pre mimoriadne nadané deti a gymnázia v Bratislave, žiaci Gymnázia Jána Papánka v Bratislave, Základnej školy a gymnázia s vyučovacím jazykom maďarským v Bratislave a žiaci Gymnázia na Hubeného ulici v Bratislave.

Výsledkom testovania boli dva reporty pre každého žiaka. Prvý, základný talent report, popisuje individuálne fyzické predpoklady dieťaťa a definuje silné a slabé stránky. Druhým je Pokročilý šport report, ktorý je odporúčaním vhodných športov pre každého žiaka.

Celkovo testovali 553 žiakov.

BSK podporuje šport v regióne aj organizovaním pravidelných mimo vyučovacích pohybových aktivít pre žiakov na školách v svojej zriaďovateľskej pôsobnosti a športových súťaží vo vybraných športových disciplínach. O pohár predsedu BSK tak súťažia mladí futbalisti, hokejisti, florbalisti aj basketbalisti.

Župa je organizátorom aj Bowlingovej ligy mládeže BSK a Orientačného behu stredoškolákov.

Čítajte aj: Zážitky na Divokej vode sprevádza tlkot srdca až v krku

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM