Tomáš Stupavský Rôzne

Eskalátory stále nefungujú, zhnitý prístrešok ešte stojí: Pred Hlavnou stanicou ešte nie sú všetky opravy dokončené

Celé leto mesto pracovalo na úpravách a skultúrnení Námestia Franza Liszta, pretože spomínané miesto bolo dlhé roky nepeknou vizitkou Bratislavy. Všetky stavebné práce mali byť ukončené začiatkom septembra, no ešte stále je tu „roboty ako na kostole“.

Ilustračný obrázok k článku Eskalátory stále nefungujú, zhnitý prístrešok ešte stojí: Pred Hlavnou stanicou ešte nie sú všetky opravy dokončené
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Počas takmer troch mesiacov sa v predstaničnom priestore vykonalo naozaj kus roboty. Jednoduché úpravy ako čistenie a následné natieranie zábradlí, opravovanie lavičiek, postupné vysádzanie mobilných kvetináčov, revitalizácia zelených plôch, boli vykonané už v prvých týždňoch.

V ďalšej fáze dostali tamojšie komunikácie nové asfaltové povrchy, či už cesty, chodníky alebo nástupištia. Zúžené bolo aj stredové parkovisko, čím vznikol nový priestor pre vozidlá MHD, ale aj parkujúce taxíky. Práve tie sa následne presunuli smerom nadol od stanice a tak nové obratisko konečne slúži na krátke nastúpenie a vystúpenie.

Prečítajte si tiež: Konečne je všetko ako má byť: Taxíky pred Hlavnou stanicou dodržiavajú pravidlá

Ďalej sa zmenila organizácia dopravy s čím súviselo aj vytvorenie nového dopravného značenia. Potešiť sa mohli aj cyklisti, pretože pred Hlavnou stanicou vznikli nové jazdné pruhy pre cyklistov.

Práce nad rámec

Aj napriek týmto všetkým zmenám čaká mesto na rekonštrukcii Predstaničného námestia veľa práce, ktoré mali byť podľa pôvodného plánu už dávno hotové.

Asi všetci si všimli, že drevený prístrešok, ktorý kryje chodník smerujúci k budove stanice stále stojí. Magistrát sľuboval jeho odstránenie už pred mesiacom, no udeje sa tak až v ďalšom priebehu jesene, cez zazmluvneného partnera.

Prehreškom sú aj stále nefungujúce eskalátory, ktoré vás navedú zo stanice k električkám. „Vzhľadom na to, že po vyhodnotení cenových ponúk sa javí ako lacnejší variant kúpa nových eskalátorov ako oprava súčasných, pôjdeme cestou verejného obstarávania nových, čo čiastočne predĺži práce na tejto položke,“ povedala pre Bratislava24.sk hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Ako ďalej potvrdila hovorkyňa práce skutočne ešte nie sú dokončené. V súčasnosti sa robia veci nad rámec pôvodných aktivít (tzv. druhý balík opráv). Momentálne sa dokončujú bezbariérové prechody pri vjazde do priestoru predstaničného námestia a rovnako sa pracuje na odstraňovaní graffity.

Prečítajte si tiež: Tak sme sa dočkali: Konečne bola upravená aj strašidelná cesta na Hlavnú stanicu

Predstaničné námestie
4
Galéria
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM