Samospráva

Dúbravčania poľahky zistia aktuálnu teplotu a vlhkosť v mestskej časti

Senzory na meranie teploty a vlhkosti vzduchu sú umiestnené na viacerých miestach. Na webovej stránke Dúbravky zistíte aj vývoj a históriu teplôt.

Ilustračný obrázok k článku Dúbravčania poľahky zistia aktuálnu teplotu a vlhkosť v mestskej časti
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Mestská časť Bratislava-Dúbravka má na piatich miestach umiestnené snímače, ktoré zaznamenávajú teplotu a vlhkosť vzduchu v danej oblasti.

Pomáhajú pri zimnej údržbe

Informácie zaznamenávané týmito zariadeniami sú neustále aktualizované a dostupné na webovej stránke mestskej časti www.dubravka.sk. V spodnej časti sa nachádza ikona smart city, po jej otvorení sa návštevníkom zobrazí mapa s aktuálnymi teplotami a vlhkosťou vzduchu.

Hlavnou funkciou zariadenia je predovšetkým informovanosť, zobrazenie nielen aktuálnej teploty a vlhkosti, ale aj ich vývoja a histórie.

Mestská časť aktívne využíva senzory pri zimnej údržbe. Akonáhle klesne teplota pod 0 stupňov a zostane pod bodom mrazu viac než hodinu, automaticky je správou upozornený zamestnanec zodpovedný za zabezpečovanie údržby. Toto zariadenie uľahčuje mestskej časti plánovanie zimnej údržby, čím znižuje aj nebezpečenstvo úrazov.

V budúcnosti mestská časť zvažuje zakúpenie ďalších zariadení, napríklad senzorov na meranie rýchlosti a smeru vetra, meranie prašnosti, čistoty ovzdušia a iné. Výstupy z týchto senzorov sa dajú potom rôzne kombinovať a vyhodnocovať.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM