Rôzne

Dopravný podnik chce obnoviť vozový park a vyradiť z prevádzky všetky staré autobusy

Podľa príspevkov na Facebooku DPB vnímajú cestujúci ako veľký nedostatok MHD veľké množstvo neklimatizovaných vozidiel.

Ilustračný obrázok k článku Dopravný podnik chce obnoviť vozový park a vyradiť z prevádzky všetky staré autobusy
3
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Dopravný podnik Bratislava (DPB) reaguje na prvé podnety od cestujúcich, ktoré mu adresovali v rámci projektu „Máme spoločný cieľ“ a v spolupráci s mestom Bratislava začína realizovať vylepšenia v prevádzke MHD.

Nové autobusy

Podľa príspevkov na Facebooku DPB vnímajú cestujúci ako veľký nedostatok MHD veľké množstvo neklimatizovaných vozidiel. Okrem zmien v trasovaní liniek či cestovných poriadkoch chce preto nové vedenie DPB výrazne obnoviť vozový park a vyradiť z prevádzky všetky staré autobusy.

“Vyhlásili sme tender až na 85 úplne nových autobusov. Potešiteľnou správou pre cestujúcich je, že všetky budú vybavené klimatizáciou s vyšším výkonom, ktorá zabezpečí veľmi pohodlné cestovanie autobusmi aj počas najväčších letných horúčav. Nové autobusy budú vybavené aj pripojením na Wi-Fi, USB zásuvkami, bezpečnostnými kamerami, determálnymi oknami a automatickým zatváraním dverí na fotobunku, ktorá bude brániť úniku vychladeného vzduchu z vozidla,” prezradil Martin Rybanský, nový predseda predstavenstva DPB.

Bratislava24.sk informoval Martin Žarnovický, manažér PR a marketingu DPB.

Kamery v MHD
3
Galéria
Zdroj: TASR

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM