KAW Samospráva

Dokedy bude v Dúbravke mátať "strašidlo" plné odpadu?

Ruina pri hlavnej ceste trápi Dúbravčanov už desať rokov.

Ilustračný obrázok k článku Dokedy bude v Dúbravke mátať "strašidlo" plné odpadu?
2
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Nevábne vyzerajúca rozostavaná „rozvalina“ straší Dúbravku už roky. Ruina plná smetí priťahuje pohľady priamo pri hlavnej ceste.

Ruina plná odpadu

Vedenie Dúbravky reaguje na podnety obyvateľov a o stavbu na Saratovskej ulici sa živo zaujíma. Odstránenie strašiaka však nebude práca na jeden deň.

Zástupcovia Mestskej časti Bratislava-Dúbravka už žiadali o riešenie inšpektorát Slovenskej stavebnej inšpekcie aj stavebný úrad. „Vlastníčka stavby mala vykonať neodkladné zabezpečovacie práce na rozostavanej stavbe z dôvodu bezpečnosti do konca roka 2019,“ informuje mestská časť na sociálnej sieti.

Doteraz sa však nič nepohlo, ak nepočítame čoraz viac odpadu na v kovovom skelete.

Starosta MČ Bratislava-Dúbravka Martin Zaťovič sa dnes (9.1.) stretol so zástupcom Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Bratislave. „Prebehla obhliadka miesta i debata o možných postupoch. Úrad vo výzve vlastníčke upozorňuje, že objekt stavebným stavom ohrozuje zdravie ľudí, vykazuje tiež požiarne a hygienické závady.,“ informuje Zaťovič na sociálnej sieti.

Ak sa vlastníčka skeletu nespamätá, otrasná ruina tak skoro zrejme nezmizne. Legislatíva a zákonné postupy totiž spomaľujú proces riešenia problému.

Proces odstraňovania stavby budeme naďalej sledovať.

Ruina na Saratovskej ulici, Dúbravka
2
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM