Nina Táborská Správy

Dobrá správa pre cestujúcich: V dopravnom podniku pribudlo 45 nových električiek

Do bratislavských ulíc denne vyráža už 30 nových električiek, ktoré sú nasadené na linky č. 3/8, 4, 5, 6 a 9. Dopravný podnik Bratislava má aktuálne dodaných z celkového počtu 60 električiek financovaných z fondov EÚ 45.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre cestujúcich: V dopravnom podniku pribudlo 45 nových električiek
Zdroj: Dnes24.sk

Z dodaných električiek je 30 obojsmerných ŠKODA 30T a 15 jednosmerných ŠKODA 29T. Všetky nové vozidlá čakajú na vybavenie potrebnej dokumentácie a potom sa ihneď zaradia do premávky. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Všetky nové vozidlá sú nízkopodlažné, plne klimatizované, vybavené nielen vnútorným, ale aj vonkajším kamerovým systémom, ktorý zvýši bezpečnosť nielen cestujúcej verejnosti, ale aj vodičov.

Pre cestujúcich so zníženou pohyblivosťou je k dispozícii výklopná plošina, ktorá uľahčuje pre týchto cestujúcich nástup a výstup. Vo vozidlách je aj zariadenie pre hlasovú komunikáciu medzi vodičom a nevidiacimi cestujúcimi.

„Cestujúci si nové vozidlá pochvaľujú. Tiež veríme, že v nových vozidlách sa vďaka modernému vybaveniu eliminuje vandalizmus,“ doplnila Volfová.

V súčasnej dobe prebieha v Plzni výroba posledných 15 jednosmerných vozidiel, ktoré budú do Bratislavy dodané v priebehu roka 2016.

Prečítajte si tiež: OBRAZOM: Čo je nové na petržalskej strane? Takto pokračujú práce na električkovej tra­ti

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM