Nina Táborská Rôzne

OBRAZOM: Čo je nové na petržalskej strane? Takto pokračujú práce na električkovej trati

Tento rok sa Petržalčania konečne dočkajú a najväčšia mestská časť sa historicky napojí ku sieti bratislavských mestských električkových tratí. Ide o prvú časť výstavby na trase Janíkov dvor - Šafárikovo námestie. Ako pokračujú práce na petržalskej strane?

Ilustračný obrázok k článku OBRAZOM: Čo je nové na petržalskej strane? Takto pokračujú práce na električkovej trati
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Práce na výstavbe Nosného systému MHD do Petržalky postupujú do záverečnej fázy. Blíži sa termín ukončenia prác.

Celý projekt Nosného systému MHD do Petržalky totižto musí byť dokončený do 15. decembra 2015. Hodnota projektu je cca 70 miliónov eur, financovanie je zabezpečené z 85 percent cez fondy EÚ, 10 percent zo štátneho rozpočtu a 5 percent z rozpočtu mesta.

Výstavba prvej etapy nosného systému mestskej hromadnej dopravy v najväčšej mestskej časti sa tak stáva realitou. Na križovatke Jantárova cesta a Bosákova sú už položené koľaje, postavené zastávky, zábradlia aj lavičky, pri Chorvátskom ramene sa už aktuálne môžete prejsť po nových chodníkoch aj lávke.

Prácam momentálne nič nestojí v ceste a denne tak na tomto úseku môžete vidieť pracovníkov i ťažkú techniku pokračovať vo výstavbe prvej etapy nosného systému mestskej hromadnej dopravy

Termín 15. decembra udáva zhotoviteľ v novom, v poradí už treťom harmonograme prác. Predtým sa totiž mali Petržalčania odviesť električkou cez Starý most už v auguste.

Nový Starý most bude slúžiť ako električkám, tak aj cyklistom a chodcom. „Termín ukončenia prác, 15. december, sa nezadržateľne blíži. Práce finišujú na všetkých častiach projektu. Chcem poprosiť Bratislavčanov o trpezlivosť, práce totiž postupujú do finále. Môžeme to vidieť na všetkých častiach projektu, postup prác neustále kontrolujeme,“ vyjadril sa pred časom primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Prečítajte si tiež: Neuveriteľné sa stalo skutočným! Nový Starý most už spája oba brehy FOTO+VIDEO

Eletričková trať do Petržalky
17
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM