Adriana Banásová Samospráva

Do opravy ciest by sa mohla investovať miliarda eur. Blýska sa našim cestným komunikáciám na lepšie časy?

Členovia finančnej komisie Bratislavského samosprávneho kraja rokovali o žiadosti mestského zastupiteľstva na udelenie dotácie vo výške 1 mil. EUR na opravu ciest v Bratislave. Uznesenie s požiadavkou mestského zastupiteľstva predstavil členom finančnej komisie primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Ilustračný obrázok k článku Do opravy ciest by sa mohla investovať miliarda eur. Blýska sa našim cestným komunikáciám na lepšie časy?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

„Mestské zastupiteľstvo ma uznesením požiadalo o rokovanie vo veci udelenia finančnej dotácie na opravu ciest v našom hlavnom meste. List so žiadosťou som poslal aj predsedovi Bratislavského samosprávneho kraja, ale do dnešného dňa som od neho nedostal žiadnu odpoveď,“ povedal na rokovaní finančnej komisie primátor Nesrovnal.

Finančnej komisii poslal pred rokovaním primátor Nesrovnal list, ktorý adresoval ešte v októbri aj predsedovi Bratislavského samosprávneho kraja Pavlovi Frešovi. V ňom informoval, že mestskí poslanci žiadajú prerokovať návrh dotácie na najbližšom rokovaní župného zastupiteľstva, rovnako ako ozrejmil dôvody, prečo Bratislava financie na opravy ciest požaduje.

„Pevne verím, že pán predseda tento návrh na rokovanie krajského zastupiteľstva predloží,“ doplnil na rokovaní primátor.

Na októbrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva prijali mestskí poslanci uznesenie, ktorým žiadajú od Bratislavského samosprávneho kraja udelenie dotácie na opravu ciest na území Bratislavy v hodnote 1 mil. EUR.

Prečítajte si tiež: Mesto požiadalo župu o dotáciu na opravu ciest v hodnote milión eur

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal preto o tomto platnom uznesení informoval predsedu Bratislavského samosprávneho kraja Pavla Freša a požiadal ho o predloženie návrhu na poskytnutie takejto účelovej dotácie na najbližšie rokovanie zastupiteľstva samosprávneho kra­ja.

ilustračná foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM