KAW Rôzne

Do Kvetoslavova sa vlakom dostanete pohodlnejšie. RegioJet vychádza v ústrety cestujúcim

Dopravca sľubuje maximálny komfort cestovania počas najsilnejšej špičky.

Ilustračný obrázok k článku Do Kvetoslavova sa vlakom dostanete pohodlnejšie. RegioJet vychádza v ústrety cestujúcim
7
Galéria
Zdroj: RegioJet

Dopravca RegioJet pripravuje opatrenia, ktoré by znížili meškania vlakov na trase do Kvetoslavova. Zároveň navyšuje kapacitu súprav.

Nemali by meškať

RegioJet chce zlepšiť cestovanie na vyťaženej trase opatreniami, ktoré by mali zabrániť poobedňajšiemu meškaniu vlakov. Dôvodom meškania bolo, že na viacerých spojoch cez deň premávali poschodové súpravy, ktoré ťahá štandardný rušeň.

„Na konečnej ho je potrebné odpojiť, presunúť na druhý koniec súpravy a znovu zapojiť. Kvôli nedostatku času na tento proces tak vznikali meškania častokrát hneď na odchode z prvej stanice,“ vysvetľuje dopravca.

Spoje, na ktorých budú poschodové súpravy premávať: Os 4308, REX 1770, Os 4331, Os 4332, REX 1771 a Os 4337.

Mimoriadna zastávka

V stanici Kvetoslavov bude v nasledujúcich dňoch mimoriadne zastavovať aj vlak REX 1771 s odchodom o 15:13 z Bratislavy hlavnej stanice. Očakávaný príchod do Kvetoslavova bude cca o 15:48 hod.

Na tento spoj nasadí RegioJet veľkokapacitnú poschodovú súpravu, ktorá ponúkne viac ako 400 miest na sedenie. „Prednostne odporúčame využívať najmä tento spoj, ktorý počas najsilnejšej špičky zaistí maximálny komfort cestovania. Bude to výrazná posila pre vlak Os 4333 s odchodom o 15:35 z Bratislavy,“ informuje dopravca na sociálnej sieti.

Spomínané opatrenia by mali platiť dovtedy, kým sa z opravy vrátia chýbajúce jednotky. „Ihneď ako to bude možné ich nasadíme späť do prevádzky, posilníme najvyťaženejšie vlaky a režim prevádzky sa vráti do štandardných koľají,“ informuje RegioJet na sociálnej sieti.

Online polohu vlaku na mape aj s aktuálnym meškaním nádete tu: http://mapa.zsr.sk.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM