Rôzne Správy

Do konca roka sa v hlavnom meste plánujú viaceré modernizácie ciest a opravy mostov

Ide napríklad o Púchovskú ulicu či Trnavskú cestu a most na Rusovskej ceste. Pre TASR to uviedol hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Ilustračný obrázok k článku Do konca roka sa v hlavnom meste plánujú viaceré modernizácie ciest a opravy mostov
Zdroj: TASR

Ozrejmil, že modernizácia Púchovskej ulice je plánovaná na jeseň.

Modernizácia Šancovej

„Práce budú koordinované s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou, ktorá bude v rovnakom úseku rekonštruovať vodovod. Oprava by mala byť hotová do konca roka 2024,“ spresnil. V etapách sa do tohtoročnej jesene bude modernizovať aj Trnavská cesta, jej začiatok sa plánuje od mája.

Práce už realizujú na Račianskej ulici, ktoré by mali byť dokončené do konca letných prázdnin, a tiež na Žitnej ulici. Tam by mali byť práce hotové do jesene.

Modernizácia Šancovej ulice sa podľa slov hovorcu predpokladá v roku 2025 pre nutnú koordináciu so spoločnosťou Slovenský plynárenský priemysel.

Viaceré opravy

Začiatok realizácie projektu v súvislosti s mostom na Rusovskej ceste sa predpokladá v druhom polroku tohto roka. Zároveň mesto priblížilo, že na lávke pri Slovenskej akadémii vied (SAV) prebiehajú diagnostické činnosti a proces ich vyhodnotenia.

„Na základe výsledkov bude následne pripravený návrh riešenia opravy,“ doplnil Bubla. Most na Romanovej ulici je pred ukončením projektových prác.

Aktuálne tiež mesto pripravuje podklady pre verejnú súťaž na zabezpečenie opravy zvarov na Moste SNP. „V závere roka 2023 bola na Moste SNP realizovaná mimoriadna prehliadka so zameraním na kontrolu stavu už zisteného poškodenia zvarov a v spolupráci so Strojníckou fakultou Slovenskej technickej univerzity bola zrealizovaná aj základná obhliadka a diagnostika lán mosta, ktoré sú v poriadku,“ uviedol hovorca magistrátu.

Podotkol, že navrhnuté technologické postupy zvárania spolu so závermi z mimoriadnej prehliadky sú súčasťou podkladov pre verejnú súťaž.

Ilustračné foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM