Správy

Deti sa po prázdninách do svojej školy na Veternicovej už nevrátia

Rodičia detí, ktoré navštevovali ZŠ Veternicova, nemusia prihlásiť svoje dieťa do novej školy osobne. Stačí, ak do 31. júla 2016 vyplnia žiadosť o prijatie cez webstránky ZŠ A. Dubčeka alebo ZŠ Karloveská 61.

Ilustračný obrázok k článku Deti sa po prázdninách do svojej školy na Veternicovej už nevrátia
Zdroj: TASR

Základná škola na Veternicovej ulici 20 v Karlovej Vsi ukončí svoju činnosť. Rozhodlo o tom Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Rezort tak potvrdil opodstatnenosť rozhodnutia miestneho zastupiteľstva. Rodičia javili o túto školu z roka na rok menší záujem. Svoje brány škola zatvorí 31. augusta.

Žiakov prichýlia blízke školy

„Zriaďovateľ dostatočne uviedol dôvody na vyradenie školy zo siete, takisto preukázateľne a dostatočne zabezpečil výchovu, vzdelávanie a stravovanie žiakov po zrušení školy,“ uvádza sa v rozhodnutí ministerstva. Povinná školská dochádzka pre žiakov bude od 1. septembra 2016 zabezpečená na ZŠ A. Dubčeka na Majerníkovej 62, ktorá je vzdialená 0,7 km a na ZŠ Karloveská 61, ktorá je vzdialená 2,7 km.

Rodičia detí, ktoré navštevovali ZŠ Veternicova, nemusia prihlásiť svoje dieťa do novej školy osobne. Stačí, ak do 31. júla 2016 vyplnia žiadosť o prijatie cez webstránky ZŠ A. Dubčeka alebo ZŠ Karloveská 61. Ďalšie informácie môžu rodičia získať prostredníctvom mailových adries zsadubceka@centrum.sk (pre ZŠ A. Dubčeka) alebo evahornik@gmail.com (pre ZŠ Karloveská 61).

Uvedené školy prichýlia všetkých žiakov zo ZŠ Veternicova a začiatkom augusta pripravia rozvrhy pre bezproblémový začiatok nového školského roka.

Čítajte aj: "Základná škola Veternicová v Karlovej Vsi po tomto školskom roku skončí ":http://bratislava.dnes24.sk/…konci-229520

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM