Rôzne

Ďalšie nákupné centrum sa ROZRASTIE: Aupark zväčšia o 10-tisíc metrov štvorcových! FOTO

Súboj centier?! Obľúbené bratislavské nákupné centrum síce rozšíria, ale v hlavnom meste mu aj potom bude patriť len štvrté miesto.

Ilustračný obrázok k článku Ďalšie nákupné centrum sa ROZRASTIE: Aupark zväčšia o 10-tisíc metrov štvorcových! FOTO
10
Galéria

Zrejme ste postrehli zvýšený pracovný ruch v tesnej blízkosti petržalského Auparku. Áno, aj tu sa začalo s rozširovaním kapacity. Nedávno rozširovala Eurovea, keď na druhej strane Dunaja výrazne „natiahla“ centrum pod názvom Eurovea 2. Teraz je na rade Aupark. Na strane smerom ku Mostu SNP zrušili vonkajšie parkovisko, oplotili ho a pustili sa do prístavby.

„Takmer vybudované sú základy extenzie, ktorá po dokončení poskytne 9.999 metrov štvorcových nákupných plôch. Na dvoch podlažiach vznikne trojica rozsiahlych obchodných formátov,“ uvádza portál www.yimba.sk.

„V obchodnom centre budú mať po novom výraznejšie zastúpenie kľúčové značky skupiny Inditex (teda Zara, Stradivarius, Bershka alebo Pull&Bear), ktoré zväčšia svoje predajne na formát flagship obchodov. Priestor sa však otvorí aj iným globálnym značkám,“ dodali.

„Zánik vonkajšieho parkoviska bude kompenzovaný vybudovaním kapacít v rámci rozšíreného podzemného parkoviska. Vedenie centra hovorí o maximálnom pohodlí zákazníkov a kvalite nakupovania,“ podotkli na spomínanom webe.

Štvrtý, ale ziskovejší

Pri porovnaní veľkosti s inými nákupnými centrami v hlavnom meste je Aupark až na štvrtom mieste. „Celkové dokončenie je však očakávané až v závere budúceho roka. Aupark bude mať približne 68-tisíc metrov štvorcových nákupných plôch. Stále tak bude len štvrtým najväčším nákupným centrom za Euroveou, Avionom a Nivami,“ tvrdia na yimba.sk.

„Napriek tomu si pravdepodobne udrží svoj charakter centra, kde sa koncentrujú najvýznamnejšie značky. Sám majiteľ konštatuje, že v porovnaní s ostatnými hráčmi má priemerný návštevník Auparku o 30% vyššie príjmy. V kombinácii s dodatočnými službami či prítomnosťou Sadu Janka Kráľa sa tak posilní „destinačný“ charakter nákupného centra, kam sa chodí za nákupmi aj za trávením voľného času,“ konštatujú odborníci.

KLIKNITE aj na tieto články:

Pracuje sa na zväčšení Auparku
10
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM