Rôzne

Cudzinec bez váhania skočil do petržalského jazera, aby zachránil zranenú labuť

Nebyť mladého muža, život labute mohol pre ľudskú nezodpovednosť vyhasnúť. Dimitrii v chladnom počasí neváhal skočiť do jazera a plával zvieraťu na pomoc.

Ilustračný obrázok k článku Cudzinec bez váhania skočil do petržalského jazera, aby zachránil zranenú labuť
3
Galéria
Zdroj: CHKO Dunajske luhy

Labuť z petržalského jazera Draždiak doplatila na ľudskú nezodpovednosť. Chytila sa na rybársky háčik. Našťastie bol na blízku muž, ktorý bez váhania skočil do jazera, aby ju zachránil.

Záchrana labute

Labute často doplácajú na hlúposť či nevedomosť ľudí, ktorí si nevidia ďalej od nosa. Labuť z jazera Draždiak sa chytila na rybársky háčik, ktorý jej uviazol v jazyku a zo všetkých síl sa snažila uniknúť takmer istej smrti. Našťastie si ju všimol Dimitrii. V chladnom počasí neváhal skočiť do jazera a plával jej na pomoc.

Pri záchrannej akcii pritom riskoval svoje vlastné zdravie. „Tento pán ju vytiahol z Draždiaka a čakal s ňou na náš príchod. Kým sme prišli z opačného konca mesta, chvíľu to trvalo. Obavy sme mali však nielen o labuť, ale aj o obetavého pána, ktorý nás v tej zime čakal len v plavkách. Labuť sme vzali na ošetrenie, háčik bol odborne odstránený a labuť bude v poriadku,“ informoval o odvážnom záchranárovi CHKO Dunajské luhy.

„Potom sme však s obavami o zdravie záchrancu kontaktovali. Dozvedeli sme sa, že sa volá Dimitrii Maleikovich. Povedal nám, že sa nemusíme obávať. Je predsa na zimu zvyknutý, pretože je zo Sibíri,“ dodalo CHKO Dunajské luhy.

Príbeh tejto labute našťastie skočil dobre. Labuť bude čoskoro vypustená späť na jazero. Rybári, ako aj ostatní návštevníci jazier, by si mali vstúpiť do svedomia a v prírode sa správať tak, aby neohrozovali životy jej obyvateľov.

Labute na Draždiaku
3
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM