Nina Táborská Rôzne

Čo vás v hlavnom meste čaká tento víkend: Zóna bez peňazí, niečo pre milovníkov kávy a dávka kultúry

Nemáte ešte plány na tento víkend? Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola na najbližšie dva dni. Pozrite sa, čo vás čaká.

Ilustračný obrázok k článku Čo vás v hlavnom meste čaká tento víkend: Zóna bez peňazí, niečo pre milovníkov kávy a dávka kultúry
Zdroj: TASR

Zóna bez peňazí

Blíži sa ďalšia Zóna bez peňazí. Prvá v tomto roku a najväčšia aká tu bola! Akcia, ktorá nielenže vráti život veciam vami už nechcenými, ale odniesť si môžete niečo nové bez vytiahnutia peňaženky z vrecka. Pozor, zóna nie je odpadkový kôš! A tento rok prinesie aj niekoľko noviniek.

Viac o podujatí sa dočítate tu: Nakupovali ste už bez peňazí? Dobré veci nenájdete len v značkových obchodoch a za draho

Sobota / Dom kultúry Dúbravka / 10:00–17:00 / Vstup voľný, žiadne peniaze nepotrebujete!

A čo je to vlastne tá káva?

Ak vás zaujímajú informácie zo sveta kávy a jednu skvelú by ste chceli aj ochutnať, potom si nenechajte ujsť podujatie v multifunkčnom priestore TUTO už túto sobotu. Pán Králiček a baristi budú rozprávať nielen o káve, mobilných kaviarňach ale aj tom, čo je to vlastne káva. Predstaví sa vám aj špeciálny hosť Rado Bystriansky.

O neľahkej situácii Pána Králička sa dočítate tu: Kávu do ruky priamo na ulici si momentálne nekúpite. Miznú s novým vedením z ulíc Starého Mesta moderné projekty?

Sobota / TUTO / 19:00 / Vstup voľný

Na východe nič nové

Zaujíma vás kto vymyslel žiarovku? Telefón alebo pivo? A kde sme vlastne doma? Možno sa dozviete odpovede od Tomáša Maštalíra, Mariána Miezgu a Daniely Gudabovej v hre „Na východe nič nové“. Sobotný večer tak môžete zakončiť s úsmevom na tvári a vychutnať si brilantné dialógy dvoch priateľov, ktorí s humorom a iróniou hľadajú odpovede na všedné aj nevšedné životné pravdy.

Sobota / Štúdio L+S / 19:00 / 16 eur

Zabijak Joe

Čo tak trochu dávky kultúry v nedeľu? Hra Zabijak Joe vás dostane šokujúcou zápletkou. Drsný, čierny humor a atmosféra amerického vidieka. Rodina v sociálnej núdzi si objedná vraždu vlastnej matky, aby sa dostala k peniazom z jej životnej poistky. V hlavnej úlohe sa predstavia Marek Majeský, Diana Mórová, Marián Prevendarčík, Jana Kovalčiková a Matej Marušin.

Nedeľa / Divadlo Aréna / 19:00 / 9 eur

Turban Quiz S2E4: Turban – marec knihy

Zmerajte si svoje vedomosti v Turban kvíze už túto nedeľu. Jakub Lužina a Matej Moško budú okrem múdrosti v troch kolách hodnotiť aj humor súťažiacich v štvorčlenných tímoch. Tentokrát vás čaká kvíz o knihách, podľa ktorých sa natočili filmy. Máte možnosť ukázať, že knihy, ktoré so sebou nosíte po kaviarňach, aj čítate. Vo vedomostnom kvíze vyhráva víťazný tím právo nosiť zlatý turban.

1.3. / 20:00 / Gorila.sk Urban Space / Vstupné:2 eurá pre súťažiacich

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM