Alexandra Húsková Kultúra Kultúra

Čo vám ponúkne Bratislava počas víkendu?

O zábavu nebude núdza v hlavnom meste ani tento víkend. Ak ešte nemáte plány na najbližšie dni, inšpirujte sa bohatou ponukou podujatí, ktoré sme pre vás vybrali

Ilustračný obrázok k článku Čo vám ponúkne Bratislava počas víkendu?
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Anita Soul & live band

Temperamentná speváčka Anita Soul sa 18. marca predstaví v Hopkirku aj so svojou živou kapelou v zložení Eugen Vizvári, Martin Valihora, Richard Csino, Peter Rajtl a Rišo zo Žužulety.

Piatok / Hopkirk, chillout and culture bar / 21:00 / Vstupné: 3 eurá, 5 eur

Anime Show 2016 & Game Expo 2016

Po veľkom úspechu piateho ročníku festivalu AnimeShow 2015, ktorý navštívilo 10-tisíc návštevníkov, sú tu opäť dva festivaly plné zábavy.

Piatok – Nedeľa / Dom kultúry Ružinov Cultus / Vstupné: od 9,90 eura

Trh-Piac-Markt

Obľúbené farmárske trhy v Starej tržnici sa konajú každú sobotu. Známy Trh-Piac-Markt aj tento víkend tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje a všeličo iné. Súčasne s Trhom sa bude na poschodí konať aj Bazár v Starej tržnici.

Sobota / 10:00 – 15:00 / Stará tržnica / Vstup voľný

Veľkonočné trhy na zámku Schloss Hof

Tradičný veľkonočný trh na statku otvára svoje brány už pred Veľkou nocou, a tak vás už počas tohto víkendu čakajú dni plné rozmanitých barokových zážitkov. Najmladších návštevníkov potešia aktivity v dielňach veľkonočného zajačika, rodičov veľkonočné remeselné trhy s množstvom produktov.

Sobota – Nedeľa / Schloss Hof / ceny lístkov, časy prehliadok a podrobné informácie nájdete TU

Hudobná burza

Tento víkend vás čaká aj obľúbená akcia pod názvom „hudobná burza“, ktorá už tradične ponúkne možnosť predaja, výmeny či kúpy použitých vinylových LP platní, MC kaziet, CD nosičov, hudobných časopisov a hudobných memorabilií.

Sobota / Dunaj˜ / 10:00–15:00 / Vstup voľný

Burza kníh

Veľkonočnú burzu kníh, ktorá je sprievodným podujatím Dúbravských veľkonočných trhov.

Sobota / Dom kultúry Dúbravka / od 10:00–14:00 / Vstup voľný

Dúbravský veľkonočný jarmok s remeselnými trhmi

Projekt Život v spolupráci s Mestskou časťou Bratislava-Dúbravka organizuje v Dome kultúry Dúbravka už druhý ročník Dúbravského veľkonočného jarmoku s remeselnými trhmi. Čakajú vás zaujímavé výrobky z rôznych remesiel, dobré jedlo ako aj výrobky seniorov z našej mestskej časti a burza kníh organizovaná miestnou knižnicou v rámci Mesiaca knihy. Na jarmoku nájdete viac ako 100 predajcov.

Sobota – Nedeľa / Dom kultúry Dúbravka / 10:00 do 20:00 / Vstup voľný

O kvetoch: Tulipány a Holandsko

Workshop O kvetoch, vďaka ktorému spoznáte príbehy kvetín na obrazoch starých majstrov a inšpirujete sa nimi pri viazaní vlastného aranžmánu pod vedením profesionálnych floristiek Moniky Vargovej a Lenky Vargovej z Ateliéru Papaver.

Sobota / Slovenská národná galéria Bratislava / 13:00 / Vstupné: 59 eur

Hodina Zeme

19. marca 2016 v sobotu o 18.00 h si Bratislavčania môžu vybicyklovať energiu na výrobu cukrovej vaty. O 20.30 h na Primaciálnom námestí začne svoj nočný swingový koncert kapela Funny Fellowes a takisto sa začne symbolická cyklojazda Hodiny Zeme, ktorá povedie širším centrom mesta, so štartom na Primaciálnom námestí. Cyklistom budú počas jazdy hrať naživo bubeníci z kapely La3No Cubano, ktorí sa povezú na kargobajkoch.

Prečítajte si aj: Počas Hodiny Zeme zhasne Bratislavský hrad i Prezidentský pa­lác

Jarné karloveské trhy

Pred Karloveských kultúrnym centrom vás v nedeľu čaká viac ako dvadsiatka prevažne lokálnych výrobcov, ktorí sa predstavia nielen s Veľkonočnou témou, ale aj s originálnymi ručnými výrobkami, kozmetikou, šatstvom a inými zaujímavými darčekmi pre vašich blízkych.

Nedeľa / Kamel Klub – Karloveské centrum kultúry / 09:00 / Vstup voľný

Pavel Kohout – organový recitál

Organový recitál Pavla Kohouta v koncertnej sále Slovenského rozhlasu. Uznávaný český organový interpret bude hrať z diel skladateľov Bacha, Sokola, Kličku a Liszta.

Nedeľa / Koncertné štúdio Slovenského rozhlasu / 10:30 / Vstup voľný

Veľkonočný koncert

Členovia Slovenského komorného orchestra /um. vedúci Ewald Danel/ už tradične uvádzajú v predveľkonočnom období – Sedem posledných slov nášho Spasiteľa na kríži Josepha Haydna.

Nedeľa / Dóm sv. Martina / 15:00 / Vstupné: 8 eur

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM