KAW Správy Samospráva

Chýbajú vám čerstvé ryby či kvetiny na balkóne? Tržnica otvára svoje brány

Už dnes môžete nakúpiť na obľúbenom trhovisku okrem iného aj potreby pre záhradkárov a včelárov.

Zdroj: Dnes24.sk

Veľké obchodné reťazce sú po ruke a dostať tam širokú škálu sortimentu. Mnohí Bratislavčania však nedajú dopustiť na nákup v tržnici. Ak vám takmer po mesačnej pauze už chýbala vôňa čerstvých potravín alebo ste dostali chuť na len nedávno ulovené ryby, môžete sa už dnes vybrať do Tržnice na Trnavskom mýte.

Potešia sa aj záhradkári

Od pondelka 20. apríla je totiž novomestská Tržnica opäť otvorená pre verejnosť. V zmysle aktuálnych výnimiek z nariadenia Ústredného krízového štábu, ktoré stanovil Úrad verejného zdravotníctva SR, budú však otvorené iba niektoré prevádzky.

Nakúpiť budete môcť lahôdky, čerstvé ryby, ale aj potreby pre včelárov a záhradkárov. K dispozícii bude tiež teplá kuchyňa a lekáreň. Na otvorenie ďalších prevádzok si budeme musieť ešte počkať.

Samozrejmosťou sú prísne hygienické opatrenia. „V uplynulých dňoch mestská časť vykonala v budove Tržnice všetky potrebné hygienické opatrenia – dezinfekciu podláh, striešok, stolov, spoločných priestorov, výmena filtrov v klimatizácii a vetraní a pod.,“ uviedol na sociálnej sieti starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

Do Tržnice sa nateraz nedostanete hlavným vchodom, ale zboku – z vchodu od Železničnej polikliniky. Vstup je povolený len s rúškom a pre návštevníkov je pripravená dezinfekcia rúk.

„Ďalšie prevádzky sa budú otvárať postupne – pri zabezpečení bezpečnosti návštevníkov, predajcov a pracovníkov EKO-podniu VPS a v zmysle nariadení krízového štábu. O usmernenie mestská časť požiadala aj Úrad verejného zdravotníctva SR,“ uvádza mestská časť na svojom webe.

Čo bude s Miletičkou?

Otázne je zatiaľ otvorenie obľúbeného trhoviska na Miletičovej ulici. Ružinovská samospráva však uvažuje o jeho postupnom uvedení do prevádzky. „Radi by sme Trhovisko Miletičova čo najskôr otvorili aspoň v obmedzenom režime predaja zeleniny a kvetov aj na pultových stánkoch,“ uviedol cez víkend na sociálnej sieti starosta Ružinova Martin Chren.

Tržnica na Trnavskom mýte
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM