Rôzne

Chorvátske rameno vyčistia dobrovoľníci. Pomôže aj profesionálny tím potápačov

Radi sa prechádzate pri Chorvátskom ramene? Teraz môžete priložiť ruku k dielu a pomôcť ho v spolupráci s profesionálnymi potápačmi vyčistiť.

Ilustračný obrázok k článku Chorvátske rameno vyčistia dobrovoľníci. Pomôže aj profesionálny tím potápačov
8
Galéria
Zdroj: TASR

Na piatok 11. mája Petržalka opäť naplánovala čistenie Chorvátskeho ramena. Bratislava24.sk o tom informovala Silvia Vnenková z Miestneho úradu Bratislava-Petržalka.

Čistenie Chorvátskeho ramena

Do podujatia sa zapoja žiaci, študenti, pedagógovia, dôchodcovia, zamestnanci Miestneho úradu Petržalka, ale aj pracovníci povodia Dunaja. Čln bude pripravený na úseku od nemocnice Medissimo smerom k Technopolu, v prípade potreby aj na iných miestach.

Profesionálny tím potápačov bude čistiť lokality súbežne s akciou „Čistenie Chorvátskeho ramena 2018“. Miestny podnik verejnoprospešných služieb zabezpečí rozvoz a zvoz náradia, ako aj odvoz plných vriec. Oddelenie životného prostredia MÚ pripravilo na akciu vrecia na odpad, rukavice, pitný režim a malé občerstvenie pre všetkých, ktorí priložia ruku k dielu.

Kde budeme čistiť?

Prvý úsek – od Dolnozemskej ulice po Medissimo. Miesto stretnutia bude pod premostením Dolnozemskej cesty (viď. mapa).

Druhý úsek úsek – od premostenia Medissimo po Technopol. Miesto stretnutia bude na premostení pri nemocnici Medissimo.

Tretí úsek – od Technopolu po premostenie Romanova (za Kauflandom). Stretnutie bude pri Technopole – bočný vchod od Chorvátskeho ramena. V tejto etape sa bude klasicky čistiť aj skatepark na Tupolevovej ulici.

Štvrtý úsek – od Jungmannovej po premostenie Romanova (za Kauflandom ). Dobrovoľníci sa stretnú na premostení Jungmannova.

Piaty úsek – od Bosákovej ulice po premostenie Jungmannova – miesto stretnutia pri graffiti stene na Bosákovej/Mly­narovičovej u­lici.

Začiatok čistenia je naplánovaný na 9:00 hod. na každom stanovišti. Zapojiť sa môže každý, komu na čistote Petržalky záleží.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM