Rôzne Správy

Cestujúci, pozor! Počas víkendu nebudú premávať autobusy MHD na Drieňovej

V najbližších dňoch budete márne čakať na zastávkach MHD na Drieňovej ulici. Z dôvodu opráv vozovky na Bajkalskej sa autobusov liniek č. 66 a 78 nedočkáte.

Ilustračný obrázok k článku Cestujúci, pozor! Počas víkendu nebudú premávať autobusy MHD na Drieňovej
Foto: Matej Kavacký / Zdroj: imhd.sk

Hlavné mesto odštartovalo začiatkom apríla historicky najväčšiu obnovu bratislavských komunikácií za posledných 25 rokov. V rámci nej opraví 100 kilometrov ciest za 16 miliónov eur.

Práce už prebiehajú na Dolnozemskej ceste a od minulého piatka aj na Bajkalskej ulici. Nový asfalt položia obojsmerne od Trnavskej cesty po Mlynské nivy. Práce by tu mali skončiť 21. mája. Z tohto dôvodu musia vodiči, ale aj cestujúci verejnou dopravou rátať s viacerými obmedzeniami.

Výluka liniek

Aktuálne čakajú obmedzenia v MHD cestujúcich, ktorí využívajú autobusové linky z Drieňovej ulice. „Od 13. apríla približne od 19:00 hod. do 16. apríla do začiatku dennej premávky bude prebiehať oprava povrchu komunikácie Bajkalská v križovatke s Drieňovou ulicou. Drieňová ulica bude na hranici križovatky uzavretá,“ uvádza Dopravný podnik Bratislava na webovej stránke.

Z tohto dôvodu nebudú po Drieňovej ulici premávať linky č. 66, 78 a N61. Linky pôjdu po obchádzkových trasách a neobslúžia tak zastávky Solivarská a Bratislavská župa.

  • linka č. 66 pôjde obojsmerne cez Trnavskú cestu a Tomášikovu ulicu a obslúži zastávky Sabinovská a Haburská.
  • linka č. 78 pôjde obojsmerne cez Trnavskú cestu a Tomášikovu a obslúži zastávky Bajkalská (v smere na Čiližskú ako trolejbusy), Sabinovská a Haburská.
  • linka č. N61 pôjde obojsmerne cez Ružinovskú a Tomášikovu ulicu a obslúži zastávky Nemocnica Ružinov, Herlianska, Tomášikova a Maximiliána Hella.

Od pondelka 16. 4., od začiatku dennej premávky, bude zároveň dočasne zrušená zastávka Drieňová na Bajkalskej ulici smerom k Prístavnému mostu pre linky č. 66, 74 a N61.

Opravy ciest v Bratislave na rok 2018
3
Galéria
Foto: Marek Velček / Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM