han Samospráva

Bývate v TEJTO mestskej časti a spĺňate podmienky? Môžete dostať PRÍSPEVOK na dieťa!

Ako vlani, tak aj teraz! Táto bratislavská mestská časť poskytne príspevok aj tento rok pre viacdetné rodiny a rodiny so zdravotne znevýhodneným dieťaťom.

Ilustračný obrázok k článku Bývate v TEJTO mestskej časti a spĺňate podmienky? Môžete dostať PRÍSPEVOK na dieťa!
Zdroj: www.pixabay.com

O príspevok na dieťa, ktoré je staršie ako tri roky, však treba požiadať do 30. septembra. Pripomína to starosta Rače Michal Drotován na sociálnej sieti.

Finančný príspevok môže rodina použiť na náklady spojené s navštevovaním základnej umeleckej školy, jazykovým vzdelávaním, záujmovou činnosťou či s účasťou na rôznych podujatiach. Rovnako tak na liečebné a rehabilitačné pobyty či špeciálne pomôcky pre dieťa so zdravotným znevýhodnením.

Aké sú podmienky?

Príspevok na dieťa sa poskytuje rodine s najmenej tromi maloletými deťmi alebo s maloletým dieťaťom s ŤZP. Oprávnenou osobou v oboch prípadoch je zákonný zástupca dieťaťa, ktorý má rovnako ako maloleté dieťa trvalý pobyt v mestskej časti minimálne tri roky.

Finančný príspevok poskytuje mestská časť v zmysle všeobecne záväzného nariadenia. Žiadosť môže oprávnená osoba podávať od 1. júna do 30. septembra. Žiadosti doručené po tejto lehote nie sú posudzované. Neúplné žiadosti sú automaticky vyradené.


FOTO: ilustračné

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Aj TIETO články stoja za prečítanie!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM