Rôzne

Burzoblšák nie je len o nákupoch, ale najmä o udržateľnosti a rodinnej atmosfére

Hlavnou myšlienkou komunitného podujatia Burzoblšák je okrem udržateľnej módy a podpore úžitkového remesla i dobročinnosť.

Ilustračný obrázok k článku Burzoblšák nie je len o nákupoch, ale najmä o udržateľnosti a rodinnej atmosfére
11
Galéria
Zdroj: Burzoblšák

Keďže vonku sa tento týždeň značne ochladilo, môžeme predpokladať, že zima už oficiálne klope na dvere. Každopádne, na novembrovom Burzoblšáku vám teplo rozhodne chýbať nebude. Ba dokonca, ani nič z overenej kvality! Na čo sa v tento pohalloweensky deň môžete tešiť?

Myslite ekologicky!

Nie ste fanúšikom fast fashion módy? Snažíte sa myslieť ekologicky aj v rámci vášho šatníka? Burzoblšák bude už tradične ponúkať kvantá second hand oblečenia, ktoré už v šatníkoch pôvodných majiteľov nemá svoje miesto. Ktovie, možno sa stane obľúbeným kúskom práve vášho šatníka!

„Podobne sú na tom i naše originálne poklady vytvorené rukami šikovných remeselníkov. Popri jedinečných handmade výrobkoch, ako sú hrnčeky či voňavé mydlá, si prídu na svoje i zberatelia unikátov v podobe platní, kníh, obrazov či starožitností,“ informuje za organizátorov Mária Demečková.

Za dobrý úmysel

Hlavnou myšlienkou tohto komunitného podujatia je okrem udržateľnej módy a podpore úžitkového remesla i dobročinnosť. „Podpora tých, ktorí našu pomoc potrebujú však prebieha dvojako. Nielen podporou ľudí v núdzi prostredníctvom tisícok kilogramov oblečenia, ale i zvieracích útulkov,“ približuje organizátor.

Mesiac november patrí podpore útulku v Skalici. Akým spôsobom môžete prispieť? Jednoducho si zakúpite niektorý z produktov s logom Burzoblšák. Celý zisk s týmto značením následne putuje na podporu vybraného útulku.

Oddychujte

Burzoblšák nie je len o nákupoch, ale najmä o vzájomnej komunikácii a rodinnej atmosfére, ktorú všetci návštevníci každú prvú sobotu v mesiaci zažívajú. Posedieť si budete môcť v oddychovej zóne s občerstvením a budú vás čakať aj sladké a slané pochutiny, výborné limonády, sirupy, džemy, ale aj najlepšia káva. Mnohé z nich sú taktiež produktom šikovných remeselníkov z domácej výroby. Preto neváhajte a príďte.

Vaše deti sa tradične zabavia na tvorivých dielňach, maľovaním na tvár a divadielku o 11:00 hod., ktoré je zorganizované s finančnou podporou MČ Ružinov. V prípade priaznivého počasia bude vonku pripravený dokonca aj skákací hrad.

Najbližší Burzoblšák sa uskutoční už 2. novembra 2019 v tradičnom čase od 8:00 – 14:00 hod. na Drieňovej 16 v Bratislave!

Foto: Tomáš Gál

Zdroj: YouTube.com

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM