Rôzne

Budovu v areáli Mičurin zbúrali bez vedomia ministerstva školstva

Spoločnosť Park residence, nelegálnosť búracích prác odmieta. Podľa medializovaných informácií tvrdí, že všetky súvisiace práce sú vykonávané v súlade s platnými povoleniami. Vlastník budovy Ministerstvo školstva SR však žiadne povolenia nedostalo.

Ilustračný obrázok k článku Budovu v areáli Mičurin zbúrali bez vedomia ministerstva školstva
Zdroj: Dnes24.sk

Vlastníkom budovy, ktorú developér búra, je ministerstvo školstva. To vo štvrtkovej (26.11.) reakcii uviedlo, že objekt je dlhodobo nevyužívaný, nenachádza sa v ňom žiadny hnuteľný majetok štátu a bol vybudovaný v roku 1967 na pozemku, ktorý v súčasnosti nie je majetkom štátu.

Okrem budovy majiteľ pozemku vyrúbal bez povolenia aj štrnásť stromov. Prečítajte si viac: Stromy v objekte Mičurin boli vyrúbané nelegálne

Ako priblížila hovorkyňa rezortu školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová, ministerstvo dostalo v septembri list od právneho zástupcu spoločnosti Park residence, ktorého predmetom bola žiadosť o odstránenie objektu, vzhľadom na jeho nevyhovujúci technický stav a možné ohrozenie života, zdravia a majetku pracovníkov pri výkone stavebných prác.

„Posúdením autorizovaného stavebného inžiniera bol potvrdený havarijný stav objektu, ktorý je spôsobený jednak zlým technickým stavom nosnej konštrukcie v dôsledku nefunkčnej hydroizolácie a zatekaním do objektu, ako aj vplyvom zosuvu časti svahu, na ktorom objekt stojí, a ktorý je v bezprostrednej blízkosti stavebnej jamy na stavbe bytového domu spoločnosti Park residence,“ dodalo ministerstvo.

Rezort školstva s demoláciou budovy súhlasil. „Ministerstvo požiadalo v súlade so zákonom príslušný stavebný úrad o povolenie na odstránenie stavby a keďže k dnešnému dňu nedostalo žiadne povolenie, akékoľvek stavebné zásahy do predmetného objektu zo strany spoločnosti Park residence, resp. stavebníka boli vykonané bez akéhokoľvek vedomia a súhlasu ministerstva,“ dodala hovorkyňa.

Ministerstvo sa preto obrátilo na spoločnosť Park residence, ako aj jej právneho zástupcu so žiadosťou o bezodkladné zastavenie akýchkoľvek zásahov do objektu a o poskytnutie stanoviska.

Zároveň rezort kontaktoval príslušné orgány na zdokumentovanie skutkového stavu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM