Kultúra

Bratislavu čaká pestrý víkend plný športu pre všetkých, ktorí sa radi hýbu

Oslava športu, zdravého životného štýlu a prezentácia rôznych druhov športových aktivít. To všetko prinesie druhý ročník podujatia Bratislava, športujúce mesto.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavu čaká pestrý víkend plný športu pre všetkých, ktorí sa radi hýbu
Zdroj: Facebook Športujúce mesto

Podujatie privíta športových nadšencov už tento víkend pod holým nebom v Sade Janka Kráľa.

„Bratislava, športujúce mesto je podujatie, ktoré návštevníkom dáva priestor aktívne si vyskúšať viac ako 50 športových aktivít a tréningov a čo je podstatné, je určené pre širokú verejnosť od detí až po seniorov. Každý má teda šancu nájsť si pre seba ten najlepší šport,“ povedal k podujatiu bratislavský župan Pavol Frešo.

Bratislava, športujúce mesto sa uskutoční v rámci Európskeho týždňa športu. Vzniklo v spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku a záštitu nad ním prebral Bratislavský samosprávny kraj (BSK), primátor mesta Bratislavy a Aupark Bratislava. Tohtoročné podujatie sa uskutoční aj vďaka spolufinancovaniu z programu Európskej únie Erasmus+.

Prečítajte si aj: Mestskí poslanci rokovali o výstavbe pri Sade J. Kráľa, projekte za vyše 60 miliónov

Pripravených bude viac ako 50 športových aktivít

Podujatie pre širokú verejnosť začína v nedeľu 11. septembra o 10. hodine a potrvá do večerných hodín. V Sade Janka Kráľa a Aupark Bratislava si budú môcť návštevníci vyskúšať viac ako 50 športových aktivít a tréningov, pripravené sú prezentácie športových disciplín lokálnymi športovými klubmi a asociáciami, tréningové jednotky. Absolvovaním 10 športových disciplín sa budú môcť všetci akreditovaní návštevníci zapojiť aj do veľkej športovej súťaže.

„Sprievodný kultúrno-športový program predstaví exhibície športov ako show dance, moderná gymnastika, aikido, pole dance, spoločenský tanec a ďalšie. V rámci programu vystúpia známi športovci, s ktorými si verejnosť bude môcť zasúťažiť v netradičných disciplínach alebo získať ich autogram. Prezentovať sa bude zdravá výživa a k dispozícii bude aj zdravotné poradenstvo,“ informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

Súťaž pre bratislavské školy

Súčasťou podujatia Bratislava, športujúce mesto bude slávnostné otvorenie veľkej školskej súťaže „Európsky týždeň športu na školách Bratislavského kraja“. BSK ju organizuje už po druhý raz a tento rok sa na školách uskutoční v dňoch 12. – 16. septembra. Cieľom je vytvoriť aspoň 20-minútovú športovú aktivitu za aktívnej účasti čo najväčšieho počtu žiakov, študentov, pedagógov, zamestnancov školy alebo rodičov a priateľov žiakov a študentov.

„Súťažiť sa bude v dvoch kategóriách – základné a stredné školy. Jediným hodnotiacim kritériom je množstvo zapojených žiakov, učiteľov, zamestnancov školy, či príbuzných do pohybovej aktivity trvajúcej minimálne 20 minút. Čím viac sa ich zapojí v prepočte na počet žiakov školy, tým väčšia je ich šanca na výhru. Tie najúspešnejšie a najšportovejšie školy budú odmenené poukazmi na nákup športového vybavenia,“ dodala Forman.

Čítajte aj: Bratislava privíta ženskú európsku petangovú špičku

Ilustračný obrázok

Bratislava, športujúce mesto
6
Galéria
Zdroj: Facebook Športujúce mesto
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM