Jakub Haršany Šport

Bratislava privíta ženskú európsku petangovú špičku

V týchto dňoch sa v hlavnom meste konajú 8. majstrovstvá Európy žien v petangu. Tento netradičný šport je u nás čoraz obľúbenejší.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava privíta ženskú európsku petangovú špičku
Zdroj: internet

Za domov petangu sa vo všeobecnosti považuje Francúzsko a ešte pár rokov dozadu bol tento šport známy predovšetkým v západných krajinách.

Postupne sa však petang dostával aj do povedomia ľudí u nás. O rastúcej popularite svedčí aj fakt, že Slovensko usporiada majstrovstvá Európy žien v petangu. Stane sa tak len po druhýkrát v histórii, čo sa európsky šampionát žien uskutoční v niektorej z krajín strednej a východnej Európy.

Hrať sa bude na Pasienkoch

Šampionát bude hostiť naše hlavné mesto v dňoch 8. až 11. septembra a domovským stánkom najlepších európskych hráčok petangu sa stane Hant Aréna na bratislavských Pasienkoch. Plochu športovej haly bude tvoriť niekoľko špeciálnych vrstiev, ktoré spoločne vytvoria dokonalý povrch na hru.

Čítajte aj: Ako a kde behať? Rady pre začiatočníkov, kalendár behov aj pre pokročilých

Celkovo sa na majstrovstvách predstaví 32 reprezentačných výberov a hrať sa bude vo formáte trojčlenných tímov s možnosťou jedného striedania. Okrem súťaže družstiev bude zároveň prebiehať aj súťaž jednotlivcov v presnosti streľby.

Naposledy skončili ženy na 25. mieste

Slovensko bude v domácom prostredí reprezentovať štvorica v zložení: Katarína Gajdošová (kapitánka tímu, KLAP Senec), Ivica Kadlečíková (Univerzum Bratislava), Katarína Krajčovičová (KLAP Senec) a Mária Šimková (KLAP Senec). Na poslednom šampionáte pred dvoma rokmi skončili naše dievčatá na 25. mieste, takže toto umiestnenie budú chcieť určite zlepšiť.

Prvé zápasy sa odohrajú v piatok 9. septembra od 9. hodiny ráno, kvalifikácia na súťaž v presnosti streľbe sa uskutoční už o deň skôr od 17. hodiny. Na Slovensku má petang čoraz silnejšiu základňu nadšencov, takže sa očakáva príchod veľkého počtu fanúšikov, ktorí spoločne vytvoria počas šampionátu v Bratislave skvelú atmosféru.

Čítajte aj: Radi športujete? Tak vyskúšajte počas leta aj niečo netradičné

Ilustračný obrázok

Hra petang
4
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM