Tomáš Stupavský Rôzne

Bratislavskému letisku v lete 2016 pribudnú nové linky do Manchesteru, Bruselu a Berlína

Od letného letového poriadku, ktorý začne platiť budúci rok 27. marca, pribudnú bratislavskému letisku nové linky vďaka spoločnosti Ryanair a to do Manchesteru a do Berlína. Navyše Slovensko bude predsedať v Rade EÚ a tak sa spustí nové spojenie Bratislavy s hlavným letiskom v Bruseli.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavskému letisku v lete 2016 pribudnú nové linky do Manchesteru, Bruselu a Berlína
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

„Letecká spoločnosť Ryanair, ako náš dlhodobý, férový a stabilný partner, nám vyšla maximálne v ústrety a veľmi rýchlo zareagovala na našu požiadavku presunu letov zo vzdialenejšieho bruselského letiska Charleroi, kam lietala doteraz, na hlavné letisko Brusel-Zaventem od apríla 2016. V súvislosti s predsedníctvom Slovenska v Rade Európskej únie od júla 2016 výrazne vzrastie dopyt po priamom a pravidelnom dennom leteckom spojení Bratislavy a Bruselu. Nová linka na letisko Zaventem tak znamená okrem iného aj významnú úsporu pri cestách úradníkov štátnej správy SR do Bruselu. Tí už nebudú nútení využívať viedenské letisko," vysvetlil generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika v Bratislave Ivan Trhlík.

Okrem Bruselu pribudne od apríla 2016 aj nová priama letecká linka z Bratislavy do Manchesteru (Veľká Británia) a späť, ktorú bude Ryanair prevádzkovať trikrát týždenne.

V porovnaní s tohtoročným letným letovým poriadkom je počas budúceho leta novinkou aj denné letecké spojenie z Bratislavy do Berlína a späť (sedemkrát týždenne), ktoré začne Ryanair zabezpečovať už počas zimného letového poriadku od 27. októbra 2015.

Výhodné ceny leteniek

Slovenskí zákazníci si môžu vybrať počas budúcoročného leta z Bratislavy 18 liniek s nízkymi cenami a môžu sa tešiť aj na viacero vylepšení pre cestujúcich, keďže Ryanair pokračuje už druhý rok v programe „Always Getting Better – Vždy sa zlepšujeme“. Program zahŕňa novú webovú stránku, novú mobilnú aplikáciu, nový interiér na palube lietadla, nové uniformy pre posádky a vylepšené palubné menu.

„Pri príležitosti zverejnenia letného letového poriadku 2016 v Bratislave uvádzame do predaja 100 000 leteniek v rámci celej európskej siete za ceny už od 19,99 €, ktoré si možno rezervovať do pondelkovej polnoci (5. októbra)," povedal prevádzkový riaditeľ Ryanairu v Bratislave Mick Hickey.

Letný letový poriadok Ryanairu 2016 z/do Bratislavy:

Destinácia Frekvencia
Alghero 2 x týždenne
Atény 3 x týždenne
Berlín 1 x denne (7× týždenne)
Birmingham 3 x týždenne
Brusel 1 x denne (6 x týždenne)
Dublin 1 x denne (7× týždenne)
Edinburg 3 x týždenne
Barcelona Girona 3 x týždenne
Londýn Luton 4 x týždenne
Londýn Stansted 2 x denne (14 x týždenne)
Madrid 3 x týždenne
Malaga 2 x týždenne
Manchester 3 x týždenne
Miláno 4 x týždenne
Palma de Mallorka 2 x týždenne
Paríž 3 x týždenne
Rím 3 x týždenne
Trapani 2 x týždenne

Prečítajte si tiež: Jubilejným 8-milióntym pasažierom Ryanairu z Bratislavy sa stalo malé bábätko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM