Kultúra

Bratislavské mestské hradby ožijú remeslami. Výlet do histórie spestria aj čítačky a mediácie

Na festivale Kultúrne hradby a remeselné dielne nebudú chýbať ani dobové šermiarske vystúpenia a bohatý sprievodný program.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské mestské hradby ožijú remeslami. Výlet do histórie spestria aj čítačky a mediácie
5
Galéria
Zdroj: TASR

Počas prvého augustového víkendu sa nudiť určite nebudete. Zaujímavá akcia na mestských hradbách poteší najmä obdivovateľov remesiel a histórie.

Festival s príchuťou histórie

„Kultúrne hradby a remeselné dielne“ je prvý festival, ktorý organizuje občianske združenie Kultúrne hradby. Ako už napovedá názov festivalu, pri prechádzke miestami, ktorými kráčala história, vás prilákajú stanovištia venované rôznym remeslám. V keramickej dielni si vyskúšate točenie na kruhu, u kováča budete môcť ukuť podkovu, u košikára vytvoriť prútené výrobky a pridajú sa aj ďalší z radov historických remeselníkov.

Nebudú chýbať ani dobové šermiarske vystúpenia a bohatý sprievodný program, v ktorom si budete môcť vypočuť príjemnú komornú hudbu a zatlieskať skvelým tanečníkom. Pre tých, ktorí majú radi literatúru, budú pripravené čítačky a priaznivcov si zaiste získajú aj mediácie. Viac sa dozviete TU.

O hradbách

Vedeli ste, že v roku 1291 udelil Ondrej III. z rodu Arpádovcov Bratislave veľké mestské privilégium, ktoré sa týkalo častí mesta východne od Vydrice a Dómu sv. Martina? Po udelení tohto privilégia nariadil vybudovať mestské hradby. Stavať sa začali už v 13. storočí a v 14. storočí bol vybudovaný obranný systém tvorený múrom, parkanom, vodnou priekopou, valom a troma bránami – Vydrickou, Laurinskou a Michalskou.

piatok 3. augusta – nedeľa 5. augusta / Bratislavské mestské hradby / vstup voľný

ilustračné foto

Kultúrne hradby a remeselné dielne
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM