Správy

Bratislavské gymnáziá obsadili v rebríčku najlepšie hodnotených škôl prvé priečky

Tento rok skončili v rebríčku INEKO 10 najlepšie hodnotených škôl SR v kategórii gymnáziá tri bratislavské stredné školy.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavské gymnáziá obsadili v rebríčku najlepšie hodnotených škôl prvé priečky
Zdroj: wikimedia.com , Teslaton

Zrejme každý rodič, ktorý má doma deviataka, tieto dni rieši, kam na strednú školu. Pri rozhodovaní by mohol pomôcť práve rebríček najlepšie hodnotených stredných škôl na Slovensku, ktorý vypracoval inštitút INEKO.

Gymnáziá

V prvej desiatke najlepšie hodnotených gymnázií sa tento rok umiestnili tri bratislavské. Prvú priečku 10 najlepšie hodnotených škôl SR v kategórii gymnáziá obsadilo Gymnázium Jura Hronca v Ružinove, ktoré si oproti minulému roku polepšilo o dve priečky. Škola pre mimoriadne nadané deti – Gymnázium v Novom Meste skončila tento rok na treťom mieste, čo je oproti minuloročným výsledkom prepad o dve priečky a 1. súkromné gymnázium v Ružinove sa tento rok umiestnilo na siedmom mieste, čo je prepad tiež o dve priečky.

Desiatku najlepších gymnázií minulý rok uzatváralo Gymnázium na Grösslingovej v Starom Meste, tento rok sa do prvej desiatky nedostalo.

Rebríčky komplexne nehodnotia kvalitu školy, ale informujú o výsledkoch žiakov. Tieto výsledky nezohľadňujú rozdiely medzi žiakmi jednotlivých škôl spôsobené inými faktormi, než je vzdelávací proces (napríklad rozdiely v sociálnom zázemí), nepokrývajú celý obsah vzdelávania a nemerajú ani pridanú hodnotu školy, čiže to, aké zručnosti a vedomosti škola v danom období odovzdala svojim žiakom.

Ako dopadli ostatné základné a stredné školy v rámci celého Slovenska, sa dočítate TU.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM