Nina Táborská Správy

Bratislave chýba veľkokapacitné kongresové zariadenie, pre menšie konferencie sú však regionálne pamätihodnosti výborné

O tom, do akej miery bude v nasledujúcom roku kraj okolo hlavného mesta Slovenska centrom diania kongresov, sa rokuje v tieto dni na medzinárodnom veľtrhu IBTM World v Španielsku.

Ilustračný obrázok k článku Bratislave chýba veľkokapacitné kongresové zariadenie, pre menšie konferencie sú však regionálne pamätihodnosti výborné
Zdroj: Dnes24.sk

„Bratislavský kraj je už dlhodobo lídrom v rozvoji kongresového cestovného ruchu na Slovensku. Čo je pozitívne, okrem hlavného mesta sa nám potenciál na organizovanie konferencií čoraz viac rysuje aj v okolitom regióne. Napríklad Majstrovstvá sveta v sudoku a hlavolamoch, ktoré budeme mať v Senci na jeseň budúceho roka. Verím, že k nim pribudnú aj ďalšie podujatia svetových rozmerov,“ povedal Pavol Frešo, predseda Bratislavského samosprávneho kra­ja.

Pozornosť globálneho cestovného ruchu sa tento týždeň upierala na veľtrh IBTM World (predtým EIBTM). Veľtrh s 27-ročnou históriou sa významne rozvíja najmä od jeho presťahovania do Barcelony v roku 2004. Organizátori si od aktuálneho ročníka sľubujú, že priláka viac ako 15-tisíc stretnutí odborníkov s odhadovaným ekonomickým dopadom 60 miliónov eur.

„Napriek tomu, že v Bratislave zatiaľ chýba moderné veľkokapacitné kongresové zariadenie, pre menšie konferencie sú regionálne pamätihodnosti ako stvorené. Máme tu kaštiele, hrady či vínne pivnice, ktoré sú neopozerané a zároveň dodajú podujatiam výnimočnú atmosféru,“ povedal Lukáš Dobrocký, výkonný riaditeľ KOCR Bratislava Region Tourism.

Prečítajte si tiež: Mesto prerozdelilo takmer 33-tisíc eur medzi projekty zamerané na voľný čas, šport a sociálne aktivity

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM