Nina Táborská Samospráva

Mesto prerozdelilo takmer 33-tisíc eur medzi projekty zamerané na voľný čas, šport a sociálne aktivity

Mesto prerozdelilo finančné prostriedky vyčlenené v rozpočte na účely podpory projektov zameraných na zmysluplné využívanie voľného času detí a mládeže Bratislavy, na šport a sociálne aktivity. Grantová komisia na svojom zasadnutí v októbri podporila 49 projektov za takmer 33-tisíc eur.

Ilustračný obrázok k článku Mesto prerozdelilo takmer 33-tisíc eur medzi projekty zamerané na voľný čas, šport a sociálne aktivity
Foto: Jaroslav Dodok

„Podporou kvalitných projektov zameraných na šport, kultúru alebo na voľný čas pre deti môžeme ako mesto získať veľa. Je totiž dôležité, aby deti a mládež, ale aj dospelí, mohli aktívne využiť svoj voľný čas a socializovať sa. Mesto musí preto participovať na podpore projektov s tým spojených,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Grantová komisia na svojom poslednom zasadnutí v roku 2015 posudzovala celkom 67 žiadostí na podporu projektov so žiadanou sumou takmer 90-tisíc eur. Z toho podporila 49 projektov v celkovej sume 32 918 eur.

V kategórii šport boli podporené 4 projekty, ktorým grantová komisia udelila 3 200 eur. V oblasti voľný čas detí a mládeže bolo podporených 39 projektov, medzi ktoré komisia prerozdelila 26 992 eur. Poslednou oblasťou sú sociálne aktivity, v ktorej bolo podporených 6 projektov v hodnote 2 726 eur.

Grantová komisia zasadala v roku 2015 celkom štyrikrát. Od začiatku roka tak hlavné mesto podporilo spolu 248 projektov, z toho 43 projektov v oblasti športu v sume 25-tisíc eur, 161 projektov v oblasti voľného času pre deti a mládež v hodnote 100-tisíc eur a 44 projektov zameraných na sociálne aktivity v hodnote 20-tisíc eur.

Hlavné mesto prerozdelilo finančné prostriedky z rozpočtu hlavného mesta v celkovej hodnote 145-tisíc eur, ktoré boli na tento účel vyčlenené.

Zverejnené výsledky grantovej podpory nájdete TU.

Pre rok 2016 sa v rámci udeľovania finančných prostriedkov grantových programov hlavného mesta SR Bratislavy na podporu projektov pripravuje aj novinka, ktorou budú témy projektov s prioritnou podporou. Medzi tieto témy patrí „Poznaj a chráň svoje mesto“ a téma „Deti a mládež v pohybe“.

Prečítajte si tiež: Mesto predstavilo poslancom návrh rozpočtu na rok 2016. Podľa magistrátu ide o rozvojový návrh

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM