Rôzne

V Podunajských Biskupiciach vysadili 200 nových stromov

Nové stromy majú prispieť ku skvalitneniu životného prostredia v mestskej časti Podunajské Biskupice.

Ilustračný obrázok k článku V Podunajských Biskupiciach vysadili 200 nových stromov
Zdroj: TASR

V Podunajských Biskupiciach vysadili na ulici Padlých hrdinov, Biskupická a Komárovská dobrovoľníci 200 nových stromov. Majú prispieť ku skvalitneniu životného prostredia v mestskej časti Podunajské Biskupice. Informovala o tom hovorkyňa mestskej časti Martina Frőhlich Činovská.

200 nových stromov

„Naším cieľom je zabezpečiť pre mestskú časť do budúcnosti viac zelene,“ uviedol Zoltán Pék, starosta Podunajských Biskupíc. Mestská časť sa po vysadení stromčekov zaviazala k následnej starostlivosti o stromy a zabezpečenie ich zalievania. V blízkej budúcnosti plánujú výsadbu nových stromov napríklad aj na sídlisku Dolné hony a Medzi jarkami.

Sadenie sa realizovalo z iniciatívy spoločnosti Slovnaft v spolupráci s občianskym združením Sadíme stroMy. Do konca kalendárneho roka budú podobné podujatia s podtitulom Poď sadiť! pokračovať aj v ďalších slovenských mestách. Cieľom je aktívne zapojiť do sadenia stromov čo najviac obyvateľov miest.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM