KAW Správy Samospráva

Bratislava sa vyľudnila. Áut v historickom centre mesta však parkuje čoraz viac

Motorové vozidlá zapratali Michalskú aj Ventúrsku ulicu. Rovnako na tom boli Župné námestie aj Námestie SNP.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava sa vyľudnila. Áut v historickom centre mesta však parkuje čoraz viac
7
Galéria
Zdroj: Cyklokoalícia

Pri prechádzke po centre Bratislavy sotva stretnete človeka. No o autá „zakopávame“ na každom rohu. A to aj v častiach mesta, kde je výskyt štvorkolesových tátošov viac než nevhodný, ba dokonca zakázaný.

Vodiči porušujú pravidlá

Pred víkendom ste takmer na každým 20 metroch v historickom centre mesta mohli vidieť zaparkované auto. Stáli doslova všade. Motorové vozidlá zapratali Michalskú aj Ventúrsku ulicu. Rovnako na tom boli Župné námestie aj Námestie SNP. Tam stáli autá dokonca na oranžových kruhoch určených výhradne pre peších. Chodci sa tiež v posledných dňoch musia „uskromniť“ na Beblavého či Mikulášskej ulici.

Na mapovanie nevhodne parkujúcich áut sa zameralo občianske združenie Cyklokoalícia. Pri fotení podozrivo zaparkovaných vozidiel im zamestnanec Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky na Župnom námestí vysvetlil, že "parkovať v pešej zóne sa teraz môže, lebo je vírus, tak treba vyjsť zamestnancom v ústrety,“ Uviedla to Cyklokoalícia na sociálnej sieti.

Vodiči zneužívajú situáciu

Hovorcu Hlavného mesta Petra Bublu sme sa opýtali, či je takýto spôsob parkovania v poriadku a či mesto vydalo nejaké výnimky.

„Parkovanie v pešej zóne upravuje mestská časť Staré Mesto, pravidlá parkovania sa však v pešej zóne neuvoľňovali. Je pravda, že mestská polícia vzhľadom na aktuálnu situáciu obmedzila udeľovanie blokových pokút. Avšak v nadväznosti na to, že niektorí vodiči – ako sa zdá – začali situáciu zneužívať a hrubo porušovať dopravné predpisy v historickom centre mesta, pristúpi mestská polícia k udeľovaniu blokových pokút,“ reagoval na podnet redakcie Bratislava24.sk hovorca.

Veríme, že mestská polícia sa v najbližších dňoch sústredí nielen na kontrolu prevádzok a nosenia rúšok, ale aj na závažné porušovanie pravidiel parkovania v historickom centre nášho mesta.

Porušovanie pravidiel parkovania v centre Bratislavy.
7
Galéria
Zdroj: Cyklokoalícia
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM