Správy

Oprava cesty skomplikovala dopravu, mesto práce do večera prerušilo

Obmedzenie dopravy skomplikovalo dopravnú situáciu, a preto magistrát pristúpil k dočasnému pozastaveniu stavby.

Ilustračný obrázok k článku Oprava cesty skomplikovala dopravu, mesto práce do večera prerušilo
Zdroj: TASR

Oprava asfaltu na križovatke Ulica svornosti – Popradská v Bratislave skomplikovala v stredu dopravu v meste. Magistrát priznal, že hoci sa stavebné práce mali začať v stredu v noci a trvať mali do nedele 1. septembra večera, vzhľadom na nepriaznivú víkendovú predpoveď počasia začal zhotoviteľ bez súhlasu mesta stavebné práce skôr, a to v čase rannej dopravnej špičky.

Obmedzenie dopravy

Obmedzenie dopravy skomplikovalo dopravnú situáciu v tejto časti Bratislavy, a preto magistrát pristúpil k dočasnému pozastaveniu stavby. „Práce budú pokračovať podľa pôvodného plánu, čiže oddnes večer 19:00 hod.,“ napísalo na sociálnej sieti mesto.

Práce na vozovke na Ulici svornosti sa realizujú už dlhší čas. Mesto tu zriaďuje bus pruh, ktorý má prispieť k plynulejšej a rýchlejšej MHD v tomto úseku. Súčasťou prác je aj oprava asfaltového povrchu vozovky na spomínanej križovatke Ulica svornosti-Popradská.

Obmedzenie MHD

Magistrát vodičov varuje, že dopravné obmedzenia súvisiace s preasfaltovaním stredu križovatky budú rozsiahle, a neodporúča preto až do nedele večera používať na cestu do centra mesta Gagarinovu, ale Slovnaftskú ulicu. „Cieľom prestavby križovatky je okrem samotného skvalitnenia povrchu vozovky a obnovy dopravného značenia na nej najmä zlepšenie preferencie MHD, ktorá pomôže skrátiť cestu verejnou dopravou do Vrakune a Podunajských Biskupíc,“ tvrdí mesto.

Do nedele bude pre práce aj vylúčená premávka trolejbusov na Dolné hony. Linky 201 a 202 budú premávať len po zastávku cintorín Vrakuňa, kde bude zriadené výstupište pred cintorínom. Náhradná autobusová linka X71 bude premávať s trasou cintorín Vrakuňa – Čiližská a autobusy budú zastavovať na všetkých zastávkach liniek 201 a 202.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM