Správy

Vodiči, pozor! Na križovatke Uzbecká - Vrakunská - Hradská vybudovali bus pruh

V križovatke sú po zmene organizácie dopravy na vstupe z Uzbeckej ulice dva jazdné pruhy doľava, z toho jeden vyhradený na MHD.

Ilustračný obrázok k článku Vodiči, pozor! Na križovatke Uzbecká - Vrakunská - Hradská vybudovali bus pruh
Zdroj: TASR

Na križovatke Uzbecká – Vrakunská – Hradská v Bratislave pribudol vyhradený jazdný pruh na vozidlá MHD, takzvaný bus pruh.

Zmena organizácie dopravy

Umožní prednostný prejazd križovatkou od zastávky Toryská v smere do centra hlavného mesta pre linky 201, 202 a 75. Pre MHD sa očakáva v rannej dopravnej špičke v závislosti od hustoty dopravy časová úspora približne tri až desať minút. Informuje o tom hlavné mesto na sociálnej sieti.

V križovatke sú po zmene organizácie dopravy na vstupe z Uzbeckej ulice dva jazdné pruhy doľava, z toho jeden vyhradený na MHD. Na vstupe od Hradskej ulice sú v slabo zaťaženom priamom smere do Uzbeckej redukované dva jazdné pruhy na jeden jazdný pruh.

„Súčasťou preferencie MHD je aj úprava v riadení svetelnej signalizácie, ktorá zabezpečí prednostné zaradenie, prípadne predĺženie príslušnej fázy v riadení križovatky – tým aj rýchlejší prejazd a menšie zdržania MHD nielen počas dopravných špičiek, ale aj v ostatných obdobiach dňa,“ spresnil magistrát.

Bus pruh

Po zavedení bus pruhu a úpravy signalizácie chce mesto vyhodnocovať jazdné časy liniek MHD na úseku Toryská – Komárovská. Očakávaná časová úspora v rannej dopravnej špičke v dôsledku vyznačenia pruhu na MHD bude v závislosti od hustoty dopravy približne tri až desať minút.

Očakávaná časová úspora celodenne medzi zastávkami Toryská – Komárovská v dôsledku preferenčného režimu v riadení cestnej dopravnej signalizácie bude v priemere približne 20 až 25 sekúnd.

Ilustračný obrázok

Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM