Rôzne

Nelegálnych áut v lesoparku je menej, problémom sú ale povolenia z minulosti

Častými akciami v spolupráci s políciou sa počet nelegálne jazdiacich áut v lesoparku znižuje. Problémom je ale vysoký počet povolení na vjazd, ktoré boli vydané v minulosti.

Ilustračný obrázok k článku Nelegálnych áut v lesoparku je menej, problémom sú ale povolenia z minulosti
7
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Mestské lesy Bratislava sa v spolupráci s mestskou políciou v uplynulých troch dňoch zamerali na dodržiavanie zákazu vjazdu v lesoparku.

Autá v lesoparku

Zamerali sa predovšetkým na cestu hlbšie v lese, kde sa križujú cesty od Kačína, Železnej studničky a Bieleho kríža. Vyhľadávané sú cyklistami, bežcami i pešími turistami.

„Asfaltka je tu úzka a každé jedno prechádzajúce auto vie znepríjemniť pobyt v lese množstvu návštevníkov. Záleží nám na tom, aby ste vnútri v lesoparku našli pokojné prostredie na oddych a šport. Autá, okrem nevyhnutnej údržby, do lesa nepatria,“ uvádzajú mestské lesy na sociálnej sieti.

Mestské lesy síce priznávajú, že častými akciami v spolupráci s mestskou a štátnou políciou sa počet nelegálne jazdiacich áut v bratislavskom lesoparku znižuje. Na druhej strane ale poukazujú na problém vysokého počtu povolení na vjazd, ktoré boli vydané v minulosti. Po zmene vedenia preto mestský podnik, aj napriek množstvu žiadostí, zastavil vydávanie nových povolení a postupne redukuje tie existujúce.

„Spolu s mestom Bratislava, ktoré zodpovedá za povolenia na úsek Červený most – Železná studnička – Sanatórium, tiež dohadujeme spoločné, výrazne prísnejšie pravidlá, pre vydávanie povolení, a tiež osadenie mechanickej zábrany na vstup na Železnú studničku,“ poznamenávajú mestské lesy.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM