Samospráva

Rušnú ulicu v centre Bratislavy čaká premena na príjemný mestský bulvár

Mesto chce vedieť, ako si obyvatelia predstavujú premenu Krížnej na vyhľadávané miesto pre život.

Ilustračný obrázok k článku Rušnú ulicu v centre Bratislavy čaká premena na príjemný mestský bulvár
3
Galéria

Metropolitný inštitút Bratislavy (MIB) začal proces zapojenia verejnosti pred plánovanou obnovou Krížnej ulice. Zámerom magistrátu je premeniť ju na príjemný a vyhľadávaný mestský bulvár.

Začína sa dotazníkom

Pôjde o zbieranie dát cez dotazník, neskôr susedské prechádzky a stretnutia, okrúhle stoly a ďalšie aktivity na zapojenie verejnosti do celého procesu.

"Aby mesto dokázalo zodpovedne naplánovať zmeny a vychádzalo z predstáv a potrieb ľudí, ktorí ulicu užívajú, potrebujeme poznať názory ľudí, ktorí ulicu užívajú. Metropolitný inštitút Bratislavy spustí už v týchto dňoch dotazníkový prieskum medzi obyvateľmi Krížnej ulice a jej blízkeho okolia. Odpovede budeme zbierať do konca februára,“ uviedla Zora Pauliniová z Kancelárie participatívneho plánovania MIB.

Zber dát sa zameria aj na názory zraniteľných skupín či ľudí so špecifickými potrebami. Vyhodnotenie získaných informácií z celého procesu by malo byť hotové roku 2020.

Od fasády k fasáde

“Spolu so strategickými dokumentmi mesta budú slúžiť ako východiská pri príprave projektovej dokumentácie,“ dodala Paulíniová.

Projekt revitalizácie Krížnej má ulicu riešiť „od fasády k fasáde“ tak, aby sa v priebehu niekoľkých rokov zmenila na príjemný bulvár, ktorým ľudia radi prejdú či pobudnú na ňom a v ktorého okolí sa bude dobre žiť rodinám s deťmi, starším ľuďom, ale aj iným obyvateľom.

Revitalizácia Krížnej ulice je súčasťou projektu rekonštrukcie ružinovskej radiály. Cieľom je zníženie hlučnosti, zvýšenie bezpečnosti a bezbariérovosti či zlepšenie prístupnosti verejnej dopravy.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: Bratislava.dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM