han Rôzne

CYKLOPRUHY v Bratislave: Vallo ich chváli, ľudia zúria, mesto je UPCHATÉ a prvá nehoda! FOTO

Na nábreží Dunaja v Bratislave sa pár týždňov robilo na zúžení ciest z dvoch pruhov do jedného. Dôvod? Cyklopruhy! Výsledkom sú ľudia rozdelení na dve skupiny. Tí, ktorým to nevadí a tí, ktorým to vadí.

Ilustračný obrázok k článku CYKLOPRUHY v Bratislave: Vallo ich chváli, ľudia zúria, mesto je UPCHATÉ a prvá nehoda! FOTO
17
Galéria

Cyklopruhy vznikli medzi Mostom SNP a Šafárikovým námestím. A to v obidvoch smeroch. Netrvalo dlho a na spomínanom mieste sa začali tvoriť zápchy. Kým cyklisti, kolobežkári a iní využívatelia červeného pruhu majú dostatok miesta, vozidlá a autobusy to majú horšie. Predtým tam totiž boli dva pruhy, čo sa v preplnenej Bratislave okamžite prejavilo na kolónach.

„Mesto je živý organizmus, ktorý sa vyvíja, rastie, ale ktorý môže aj „ochorieť“, stagnovať, či v najhoršom prípade upadať. V každom prípade sa na jeho podobe podpisuje veľké množstvo ľudí, ktorých vízie a nápady sa postupne stávajú realitou,“ tvrdí primátor Bratislavy Matúš Vallo.

Odborníkovi sa to nepáči

Lenže, ku cyklopruhom sa vyjadril aj redaktor Auto Magazine Marián Bóna. „Sám nerozumiem princípu tohto zúženia. Ak sa chválim tým, že idem vybudovať cyklopruh v plnej šírke jazdného pruhu, tak to, sakra, urobím od začiatku až po ten koniec,“ tvrdí Bóna, ktorého slová cituje aj portál startitup.sk.

„V momente, keď autobus zastaví na zastávke, tak cyklista, ktorý za ním bude, sa absolútne logicky presunie do jazdného pruhu pre autá. Tým pádom je jeho bezpečnosť na tomto cyklopruhu absolútne nulová. V istom momente sa teda cyklista bude musieť zamiešať do automobilového jazdného pruhu,“ dodal Bóna.

Prvá nehoda

Vo štvrtok večer sa na spomínanom úseku stala aj prvá nehoda.

Autobus zo zahraničia sa zrazil s električkou.

Informuje o tom portál bratislava.zoz­nam.sk.

KLIKNITE aj na tieto články:

Nové cyklopruhy v Bratislave
17
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM