Rôzne

Bratislava je podľa prezidenta Kisku finančne podhodnotená, zdedila aj veľký investičný dlh

Prezident primátorovi "drží prsty" so zavedením parkovacej politiky či s riešením dopravnej situácie v meste.

Ilustračný obrázok k článku Bratislava je podľa prezidenta Kisku finančne podhodnotená, zdedila aj veľký investičný dlh
5
Galéria

Bratislava je finančne podhodnotená. V porovnaní s mestami ako Brno dostáva podstatne menej peňazí a hlavne zdedila investičný dlh, ktorý musí splácať. Vyhlásil to dosluhujúci prezident SR Andrej Kiska po utorňajšom stretnutí s primátorom Bratislavy Matúšom Vallo v bratislavskom Primaciálnom paláci.

Nové výzvy

Pred vedením hlavného mesta stoja podľa Kisku nové výzvy. Primátorovi „drží prsty“ so zavedením parkovacej politiky či s riešením dopravnej situácie v meste. „Nové vedenie, ktoré tu je, má zatiaľ za sebou šesť mesiacov, ale ukázalo, že vecami sa dá hýbať a že pohne mesto dopredu, aby každý jeden, kto zo Slovenska príde do Bratislavy, si mohol s hrdosťou povedať – toto je moje hlavné mesto,“ uviedol prezident.

Ako podotkol, je jedno, či je človek z Popradu, Michaloviec, alebo zo Žiliny, vždy chodí do Bratislavy ako do svojho hlavného mesta. „Na to, aby sme mohli byť naň hrdí a cítili sa tu príjemne, pravdaže, Bratislava potrebuje aj financovanie,“ skonštatoval Kiska.

Stretnutia u prezidenta

Bratislavský primátor vyjadril radosť, že sa mohol s prezidentom oficiálne stretnúť v Primaciálnom paláci. Zároveň mu v mene všetkých Bratislavčanov poďakoval za jeho už končiace päťročné funkčné obdobie v prezidentskom ú­rade.

Kiska sa v utorok stretol aj s predstaviteľmi Bratislavského samosprávneho kraja (BSK). Utorňajšia návšteva na Úrade BSK a v Primaciálnom paláci bola súčasťou stretnutí, ktoré Kiska absolvuje v závere svojho prezidentského mandátu. V rámci utorňajšieho programu sa hlava štátu zúčastní aj na diskusii s osobnosťami bratislavského regiónu.

Bratislava
5
Galéria
Foto: Karol Srnec / Zdroj: ephoto.sk

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM