Rôzne

Avion krášlia nadrozmerné grafiky umelcov z bratislavských stredných umeleckých škôl

Výstava výtvarných grafík študentov Školy úžitkového výtvarníctva Josefa Vydru a Súkromnej strednej umeleckej školy dizajnu bude v Avione do konca roka 2019.

Ilustračný obrázok k článku Avion krášlia nadrozmerné grafiky umelcov z bratislavských stredných umeleckých škôl
6
Galéria
Zdroj: Avion Shopping Park

Priestory najväčšieho nákupného centra na Slovensku Avion v Bratislave skrášlia od júna výtvarné diela mladých umelcov z bratislavských stredných umeleckých škôl. Grafiky si môžu návštevníci centra prezrieť nielen vo forme výstavy, ale aj ako veľkometrážne obrazy na stenách centra.

Tvorba mladých ľudí

„Chceli sme zaujímavým spôsobom obohatiť interiér centra pre návštevníkov a zároveň podporiť mladých slovenských tvorcov. Mladí ľudia na Slovensku sú veľmi talentovaní a je dôležité vytvárať im priestor na zdieľanie ich nápadov s čo najširšou verejnosťou. Najmä v období vzostupu moderných technológií je rozvoj a podpora umenia i kultúry veľmi dôležitá,“ hovorí Vladimír Bereš, riaditeľ nákupného centra Avion v Bratislave.

„Pre našich študentov je dôležité prezentovať svoju prácu na verejnosti. Škola takéto aktivity podporuje či už formou výstav, súťaží alebo aj takýchto prezentácií vo verejných priestoroch, ako je Avion. Prezentácia je súčasťou profesionálnej práce výtvarníka alebo dizajnéra,“ dodáva riaditeľ ŠÚV J. Vydru akad. mal. Milan Pagáč.

Výstava výtvarných grafík študentov Školy úžitkového výtvarníctva Josefa Vydru a Súkromnej strednej umeleckej školy dizajnu bude v Avione do konca roka 2019.

Steny nad obchodmi v Avione zdobia umelecké grafiky študentov stredných umelecký
6
Galéria
Zdroj: Avion Shopping Park

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM