KAW Rôzne Správy

Autobusom bližšie k prírode: Do lesoparku bude premávať ďalšia linka MHD

Nová linka by mala prispieť k nižšej miere používania áut v lese, kde sú parkovacie kapacity veľmi obmedzené.

Ilustračný obrázok k článku Autobusom bližšie k prírode: Do lesoparku bude premávať ďalšia linka MHD
7
Galéria
Zdroj: Mestské lesy v Bratislave

Ak obľubujte prechádzky v Krasňanoch a radi si to vyšliapete po Peknej ceste až hore k Horárni, zrejme viete, aká je na danom úseku situácia s autami. Už niekoľko mesiacov je síce sprístupnená a pekne upravená pešia trasa cez bývalý Muničák. Tá sa však nižšie opäť pripája na cestu, ktorá býva najmä počas víkendov plná parkujúcich áut a bicyklov. Nerobíte tak nič iné než, že ustupujete ďalším vozidlám, ktoré sa tlačia hore.

Autobus k Horárni

Zlú situáciu by mohlo vyriešiť zavedenie autobusovej linky 154, ktorá začne premávať od soboty 5. júna 2021.

Linka bude premávať v intervale 30 minút počas víkendov a sviatkov. Vďaka nadväznosti na linku č. 3 pohodlne prepojí Horáreň Krasňany s električkami na Peknej ceste. „Autobusy budú jazdiť po trase: Hubeného – (zastávka je umiestnená pred supermarketom na Peknej ceste, približne 5 minút pešo od zastávky električiek Pekná cesta) – Slanec – Muničné sklady – Horáreň Krasňany,“ informoval Bratislava24.sk bratislavský dopravný podnik.

Výletníkov odvezie bližšie k lesu nízkopodlažný elektrobus, čo ocenia najmä rodiny s deťmi či zdravotne znevýhodnení. K areálu pod Horárňou, kde môžu Bratislavčania piknikovať a kde je aj priestor na hry detí, bude linka 154 premávať do 31.10.2021.

Zdroj: DPB, a. s.

Viac o doprave v Bratislave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM