ts Správy

Nové pravidlá parkovania: Zelené kolobežky už nemôžete nechať hocikde!

Doteraz sme vídali zelené kolobežky zaparkované uprostred chodníkov alebo len tak pohodené v tráve. Nové pravidlá parkovanie by mali priniesť do ulíc poriadok.

Ilustračný obrázok k článku Nové pravidlá parkovania: Zelené kolobežky už nemôžete nechať hocikde!
6
Galéria
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Zelené kolobežky Bolt sa stali každodennou súčasťou života Bratislavčanov pomerne rýchlo. Mnohí kolobežkári ich ale nechávali zaparkované na miestach, kde zavadzali chodcom, cyklistom, či len tak pohodené v tráve. A to napriek tomu, že v podmienkach používania je uvedené, že po ukončení jazdy treba zaparkovať kolobežku tak, aby nikomu neprekážala.

Nový systém parkovania

Od dnešného dňa (1. 6. 2021) spúšťa Bolt v Bratislave nový systém parkovania elektrických kolobežiek. „V spolupráci s mestom sme vytipovali populárne miesta, kde jazdy začínajú alebo končia a na nich sme vytvorili virtuálne parkovacie stanice,“ píše spoločnosť na svojom blogu.

Po Bratislave nájdete takýchto miest stovky. Nachádzajú sa buď v blízkosti existujúcich cyklostojanov alebo na iných miestach veľkosťou vhodných pre odloženie kolobežky.

Ukončenie jazdy je odteraz možné len na miestach, ktoré sú v aplikácii vyznačené písmenom P.

Portál fony.sk zároveň upozorňuje, že pokiaľ budete chcieť zaparkovať kolobežku mimo vyznačených miest, aplikácia vám nedovolí ukončiť jazdu.

x

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM