Rôzne

Autá na Mickiewiczovej nahradia stánky, príjemné posedenie a zábava

Pouličný festival WhatCity? prepojí korzo Obchodnej ulice až k Americkému námestiu do pešej zóny hodnej hlavného mesta.

Ilustračný obrázok k článku Autá na Mickiewiczovej nahradia stánky, príjemné posedenie a zábava
2
Galéria
Zdroj: Dobrý trh

Z Mickiewiczovej ulice zmiznú autá! Nahradia ich stánky s lokálnymi dobrotami a príjemným posedením, skákacie hry pre deti, futbal priamo na ulici aj živý stand up. „Námestie deviatich áut“ spred Alžbetky zmizne, autá vytlačia dizajnové lavičky. Utópia?

Street festival na Mickiewičke

Počas prvého pouličného festivalu na Mickiewiczovej to tak naozaj bude. V tento deň dokonca môžete spoločne s odborníkmi prispieť k tomu, aby sa tento obraz stal trvalou realitou. Príďte sa porozprávať o ulici na ulici.

Aké by to bolo, keby sa korzo Obchodnej ulice tiahlo až k Americkému námestiu a vytvorilo pešiu zónu hodnú moderného európskeho mesta? Príďte sa s odborníkmi porozprávať na tému zdieľania verejného priestoru a o možnej premene rušnej a tranzitnej Mickiewičky na príjemnejšie miesto pre ľudí.

WhatCity? má za cieľ ukázať potenciál Mickiewiczovej ulice, ktorá je dnes len tranzitnou ulicou. Po prvýkrát si na tejto ulici budete môcť posedieť na terasách kaviarní a reštaurácií a vyskúšať si, aké by to bolo, keby sa zmenila na pokojnú pešiu zónu.

Živá Mickiewička

V rámci sprievodného programu nebudú chýbať aktivity ako roller disco, minifutbalový turnaj či detské workshopy. Deti sa môžu tešiť na sledovanie rozprávok, workshop cirkusového umenia, hula-hop, zvieratká z balónov, žonglovanie, bábkové predstavenie a veľké jašenie! Pre dospelákov budú pripravené komentované prehliadky tajnými archívmi Hurbanových kasární, výstava dizajnových lavičiek pred Alžbetkou a všeličo iné. A to všetko priamo na Mickiewiczovej u­lici!

Podrobný program festivalu nájdete TU.

Projekt revitalizácie Mickiewiczovej ulice nadväzuje na aktivity spoločnosti zo susedstva – ITB Development, na študentské návrhy z jari 2017 a participatívne mapovanie ulice z jesene 2017.

sobota 19. máj, 13:00 – 20:00 hod. / Mickiewiczova u­lica

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM