Rôzne Rôzne

Ambasáda sa z Hviezdoslavovho námestia sťahovať nebude

Poslanci na dnešnom zastupiteľstve odhlasovali pre americkú ambasádu vyššie nájomné. Z námestia sa ale sťahovať nebude.

Ilustračný obrázok k článku Ambasáda sa z Hviezdoslavovho námestia sťahovať nebude
Zdroj: Dnes24.sk

Staromestské zastupiteľstvo na svojom dnešnom zasadnutí odhlasovalo, aby americká ambasáda za pozemky, na ktorých sídli na Hviezdoslavovom námestí, odteraz mestu platila. Bratislava24.sk o tom informoval poslanec Starého Mesta Martin Borguľa.

Nad takýmto hlasovaním neskrýva svoje sklamanie. Téma ďalšieho zotrvania americkej ambasády na Hviezdoslavovom námestí bola predmetom rokovania aj na dnešnom zasadnutí miestneho zastupiteľstva Starého Mesta.

Staromestskí poslanci schválili návrh, aby ambasáda za pozemky platila hlavnému mestu 1 euro za meter štvorcový na deň. >

Doteraz ambasáda platila jedno euro za celý pozemok. Za tento návrh hlasovalo 16 poslancov, štyria poslanci boli proti. Podľa Martina Borguľu znamená tento návrh len zastieranie skutočného problému so zotrvaním ambasády na Hviezdoslavovom námestí.

Hlasoval proti

„Hlasoval som proti tomuto návrhu. Problémom predsa nie je to, že ambasáda za pozemky neplatí, ale to, že sídli uprostred Hviezdoslavovho námestia a že je ohradená trojmetrovým plotom,“ povedal Martin Borguľa.

Poslanec Martin Borguľa bol sklamaný aj z hlasovania ostatných poslancov. „Som sklamaný z hlasovania mojich kolegov v staromestskom zastupiteľstve. Som sklamaný z toho, že podporujú návrh, ktorý nerieši podstatu problému a je opäť len dočasný a čiastkový. Je pre mňa nepochopiteľné, že zástupcovia obyvateľov Starého Mesta neurobili nič pre to, aby z Hviezdoslavovho námestia konečne zmizol plot, ktorý v historickom centre mesta nemá čo robiť,“ povedal na záver poslanec Martin Borguľa.

Čítajte aj: Bratislavčania v tom majú jasno. Americká ambasáda by mala zmeniť miesto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM