Rôzne Správy

Ako ste hlasovali? Väčšine z vás by pomohla autobusová linka z Petržalky na "Šafko"

Petržalku by mala už onedlho spájať s mestom nová autobusová linka, ktorá nadviaže na skrátenú linku číslo 95. Namiesto Šafárikovho námestia však povedie na Mlynské Nivy.

Ilustračný obrázok k článku Ako ste hlasovali? Väčšine z vás by pomohla autobusová linka z Petržalky na "Šafko"
3
Galéria
Zdroj: TASR

V hlasovaní sme sa vás pýtali, či vám pri preprave do mesta pomôže nová autobusová linka, ktorá nadviaže na skrátenú 95-ku. Trasa novej linky by mala byť: Bosákova, Most Apollo, Košická, Mlynské nivy, Karadžičova, Landererova, Košická, Most Apollo, Einsteinova, Krasovského a Jantárova cesta.

Cítia sa oklamaní

Takmer polovica z vás je presvedčená, že na mestskom zastupiteľstve schválená trasa novej linky Petržalčanom nepomôže, pretože sa bez prestupovania aj tak nedostanú na „Šafko“, kam pôvodne 95-ka jazdila.

Patrik si myslí, že ľudia, ktorí petíciu podpísali, boli svojím spôsobom oklamaní, pretože nová linka na „Šafko“ chodiť nebude. „Nová linka ostane trčať v zápche, takže sa zhorší prestup z električky na Muchovom námestí, keďže nebude šanca na presný časový preklad 95 a novej linky… a čo ešte bude, keď uzavrú Mlynské Nivy kvôli výstavbe stanice…“

„Nepomôže… keď mám ísť na Landererovu najprv cez autobusovú stanicu, tak to je zbytočné… keby šiel ten autobus najprv cez Landererovu a až potom na Nivy, tak to by mi určite pomohlo,“ napísala Zorka.

Električka stačí

Tridsiatim percentám z vás vyhovuje súčasný stav. „Načo ďalší autobus? Netreba žiadne Šafko ani Nivy. Čo ste lenivý prestupovať? Veď aj zo Šafárikovho treba prestúpiť, načo bude mať tú istú trasu električka aj bus,“ myslí si Renuška, ku ktorej sa pridáva aj Miroslav: „Načo, veď na Šafko chodí električka, tak načo autobus na stanicu, keď tam ide 88-ka.“

„Električkové trasy sú dobrou alternatívou metra. Dôležité je potiahnuť ďalej električkovú trať a super by bolo, keby električky išli až do Devínskej Novej Vsi,“ napísala Boženka.

Mnohým pomôže

Takmer 23 percent z vás sa z novej linky teší. „Určite pomôže, keď sa dostanem na autobusovú stanicu bez prestupovania,“ napísala Jana.

Silvia je z novej linky rovnako nadšená: „Konečne bude niečo chodiť z Lúk na autobusovú stanicu, je to hlavne veľké uľahčenie pre ľudí s objemnou batožinou alebo s dieťaťom. Určite to pomôže aj starším a chorým ľuďom, ktorí potrebujú ísť na Autobusovú stanicu. Konečne niekto myslel aj na nás z časti Lúky.“

Autobus MHD
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM