Rôzne Správy

HLASUJTE: Pomôže vám nová linka MHD dostať sa z Petržalky do mesta?

Nová linka, ktorej skúšobná prevádzka odštartuje v máji, nadviaže na skrátenú linku číslo 95. Skúšobná prevádzka potrvá tri mesiace. Myslíte si, že sa osvedčí?

Ilustračný obrázok k článku HLASUJTE: Pomôže vám nová linka MHD dostať sa z Petržalky do mesta?
2
Galéria
Zdroj: TASR

Petržalku by mala už o dva týždne spájať s mestom nová autobusová linka, ktorá nadviaže na skrátenú linku číslo 95. Obyvatelia a návštevníci sídliska by sa tak mali bez prestupovania dostať až na autobusovú stanicu Mlynské Nivy.

Z Petržalky na Nivy

Trasa novej linky by mala byť: Bosákova, Most Apollo, Košická, Mlynské nivy, Karadžičova, Landererova, Košická, Most Apollo, Einsteinova, Krasovského a Jantárova cesta. Tri mesiace skúšania preveria efektívnosť využitia linky a na základe nameraných dát sa neskôr rozhodne o jej definitívnej verzii a období prevádzkovania. Linka bude cez pracovný deň premávať každých osem minút.

Trasa pôvodnej linky 95 bola po otvorení Starého mosta a novej električkovej trate do Petržalky skrátená v druhej polovici júla po Muchovo námestie.

Petícia s viac ako 3 000 podpismi za obnovenie pôvodnej trasy linky 95, ktorú inicioval mestský poslanec Oliver Kríž, mala viesť z Petržalky až po Šafárikovo námestie tak, ako viedla pôvodne dlhé roky. Linka však nemôže byť paralelná k električke, pretože to nedovoľujú pravidlá čerpania eurofondov. Navyše na Šafárikovom námestí už nie je priestor na otáčanie autobusov.

Hlasovať môžete do piatka 21. apríla 2017 do 12:00 hod., potom hlasovanie vyhodnotíme.

Autobus MHD
2
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM