Správy Samospráva

Ako by malo vyzerať ideálne kontajnerové stojisko? Ak máte nápad, prihláste sa do súťaže

Do súťaže sa môže zapojiť každý záujemca nad 18 rokov. Návrhy zhodnotí porota, zložená zo zástupcov magistrátu, spoločnosti OLO a prizvaných odborníkov.

Ilustračný obrázok k článku Ako by malo vyzerať ideálne kontajnerové stojisko? Ak máte nápad, prihláste sa do súťaže
Zdroj: bezpecne byvanie RYS

Návrh celoplošného riešenia kontajnerového stojiska pre Bratislavu má priniesť verejná ideová súťaž, ktorú vyhlasujú magistrát hlavného mesta a mestská spoločnosť Odvoz a likvidácia odpadu (OLO). Víťazný návrh bude zrealizovaný na území Bratislavy. Informovala o tom hovorkyňa OLO Beata Humeníková.

Koniec neupraveným stojiskám

„Stanovištia zberných nádob alebo tzv. kontajnerové stojiská sú jedným z prvkov verejného priestoru. Mnohé z nich sú staré, neupravené a neuzamknuté, čo je v mnohých prípadoch dôvodom znečistenia ich okolia,“ konštatovala Humeníková.

Dodala, že súťaž vychádza zo zámeru riešiť tento stav. Cieľom by malo byť eliminovanie nepriaznivého vplyvu kontajnerových stojísk na dodržiavanie poriadku, berúc do úvahy aj nárast počtu kontajnerov pre triedený odpad.

Nápady sú vítané

Podľa Humeníkovej sa do súťaže sa môže zapojiť každý záujemca, ktorý dosiahol vek 18 rokov. Návrhy v súlade so súťažnými podmienkami na stránke www.olo.sk musia byť predložené do 20. mája. Hodnotiť by ich mala porota, zložená zo zástupcov magistrátu, spoločnosti OLO a prizvaných odborníkov.

„Porota bude hodnotiť funkčnosť a architektonické stvárnenie návrhu, odolnosť a jednoduchú údržbu, či predpokladané náklady na realizáciu. Cena za víťazný návrh na prvom mieste je 1500 eur, na druhom mieste 1000 eur a na treťom mieste 500 eur,“ uviedla hovorkyňa OLO.

Predložené návrhy budú súčasťou výstavy pre verejnosť a víťazný návrh bude zároveň zrealizovaný na území Bratislavy. Záštitu nad súťažou prevzal primátor hlavného mesta SR Bratislavy Ivo Nesrovnal.

kontajnerove stojiska
5
Galéria
Zdroj: bezpecne byvanie RYS
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM