Kultúra

Aké tajomstvá skrýva Ganymedova fontána a prečo na jej vrchu sedí práve orol?

Ganymedova fontána ožije a prezradí všetky svoje tajomstvá. Počas tohtoročnej letnej sezóny dokonca nebude jediná!

Ilustračný obrázok k článku Aké tajomstvá skrýva Ganymedova fontána a prečo na jej vrchu sedí práve orol?
4
Galéria

V nedeľu ste mali možnosť vidieť zaujímavé vystúpenie, vďaka ktorému ožila Fontána žena s krčahom na Františkánskom námestí. Najbližšie sa dozviete, akou povesťou je opradená Ganymedova fontána.

Legenda o Ganymedovi

Sochár vo svojom diele znázornil antickú legendu o chlapcovi menom Ganymedes. Podľa antickej legendy to bol syn frýžskeho kráľa Troa, ktorého meno dodnes žije v pomenovaní Trója. Spoznajte príbeh jednej z najkrajších bratislavských fontán už 20. júla od 18:00 hod. do 19:00 hod. na Hviezdoslavovom námestí.

„Cieľom cyklu Fontány ožívajú je hudobnou produkciou, výrazovým tancom a vizuálnou atraktivitou upútať pozornosť širokej verejnosti, vtiahnuť vybrané fontány do centra diania a upozorniť na historické pozadie a povesti spojené s týmito fontánami,“ približuje Bratislavské kultúrne a informačné stredisko.

Nezabudnite, fontány ožívajú počas celého leta. Nenechajte si ujsť ich príbehy! Ďalšou v poradí, 8. augusta, bude Maximiliánova fontána na Hlavnom námestí, 19. augusta Fontána s figúrou leva na Námestí SNP a 31. augusta Vtáčia fontána na roku ulíc Ventúrska a Panská. Predstavenia v podaní tanečnej skupiny Human Art Space a harfistky Márie Kmeťovej sa začínajú vždy o 18:00 hod. a trvajú do 19:00 hod.

Fontána žena s krčahom - Fontány ožívajú
7
Galéria
Zdroj: BKIS
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM