Aktualizované Krimi

Agresor pýta od slovenských škôl MILIÓNY eur: Ak ich nedostane, vyhráža sa VRAŽDENÍM!

Neznámy agresor sa vyhráža školám a požaduje milióny eur. Vyhráža sa, že ak peniaze nedostane, pozabíja obrovské množstvo ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Agresor pýta od slovenských škôl MILIÓNY eur: Ak ich nedostane, vyhráža sa VRAŽDENÍM!
5
Galéria
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

V utorok (5. decembra) ráno nastala na jednom z bratislavských gymnázií mimoriadna situácia. Študentov Gymnázia Alberta Einsteina v bratislavskej Petržalke prekvapilo riaditeľské voľno. Škola rodičom a žiakom rozposlala oznámenie o voľne z dôvodu vážnej hrozby výbušnín/streľby.

Chce desať miliónov

Polícia prehľadala celý školský areál. Výbušninu a ani iné nebezpečenstvo neobjavila. Ako neskôr informovala, k streľbe nedošlo. Išlo o vyhrážku e-mailom.

„Podľa našich informácií riaditeľka školy našla výhražný email, v ktorom sa neznámy človek vyhrážal tým, že podľa vlastného výberu 6. decembra zaútočí na ich inštitúciu a zavraždí čo najviac ľudí, pokiaľ mu nedoručia desať miliónov eur v kryptomenách,“ informuje portál tvnoviny.sk.

Vyhráža sa viacerým školám

Server dodáva, že anonym mal písať aj o tom, že má niekoľko automatických zbraní a v škole už umiestnil vyrobené výbušniny.

Výhražný e-mail dostalo Gymnázium Alberta Einsteina v bratislavskej Petržalke, Gymnázium Ivana Horvátha v bratislavskom Ružinove a Gymnázium Antona Bernoláka v Senci. Hovorí sa aj o škole v Žiline.

Kraj odporúča dištančné vyučovanie

Na situáciu už zareagoval aj Bratislavský samosprávny kraj. Školám vo svojej pôsobnosti odporučil zvážiť možnosť dištančného vyučovania počas stredy (6. decembra).

„Akokoľvek môže táto hrozba vyzerať amatérsky, bezpečnosť detí a zamestnancov našich škôl je na prvom mieste. Hoci bol obsah amatérsky, nie sme v situácii, kde by sme si mohli dovoliť ho podceniť,“ povedal predseda BSK Juraj Droba.

Prijali opatrenia

Polícia po e-mailovej hrozbe prijala pre školy bezpečnostné opatrenia, ktorých cieľom je chrániť životy a zdravie žiakov a personálu. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Prezídia policajného zboru Denisa Bárdyová.

„Na prípade intenzívne pracujeme, viac informácií verejnosti poskytneme, keď to procesná situácia dovolí,“ povedala Bárdyová.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Agresor sa vyhrážal aj Gymnáziu  Alberta Einsteina
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM